Anot policijos, apie 20 val. pareigūnės susiruošė važiuoti namo, o į poilsiavietę atriedėjo „VW Sharan“. Iš automobilio išsirito trys vyrai, kurių koordinacija ir elgesys išdavė, kad bus gerokai primaukę alkoholio. Iš vairuotojo pusės išlipęs vyras irgi atrodė apsvaigęs nuo alkoholio.

Telšių rajono policijos komisariato tyrėjos, kasdieniniame darbe nuolat susiduriančios su girtų asmenų pasivažinėjimo sukeltais padariniais, iš karto priėmė sprendimą nepalikti girtuoklių be priežiūros ir imtis priemonių užkirsti kelią tolimesniam girtos trijulės pasivažinėjimui, kad būtų išvengta nelaimės, kurioje nukentėtų niekuo dėti asmenys.

Kadangi telšiškės pareigų nevykdė, jos susisiekė su Plungės kolegomis ir iškvietė juos, kad iš eismo būtų eliminuotas neblaivus vairuotojas.

Kol kolegos atvyko, tyrėjos dar stebėjo aplinką, nes automobilį vairavęs vyras sugalvojo nueit išsimaudyti. Kuo kartais baigiasi neblaivių asmenų maudynės, pareigūnės irgi puikiai žino iš savo darbo patirties, tad jos tiesiog žvilgsniu sekė, ar nardančio ežere vyro neprireiks traukti iš vandens.

Pagal iškvietimą atvykę Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai rado prie „VW Sharan“ sėdinčius tris neblaivius vyrus, kurie dievagojosi nė vienas transporto priemonės nevairavęs, o juos atvežęs kažkoks inkognito, kuris tuoj pat kitu automobiliu išvažiavęs. Tačiau stovyklavietėje buvę žmonės labai aiškiai matė, kuris iš trijulės vairavo automobilį ir pareigūnams jį nurodė.

39 metų vyrui buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,40 prom. Kitiems dviem su juo atvažiavusiems vyrams - 2,63 ir 1,14 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad automobilio vairavimu įtariamas asmuo net nėra įgijęs teisės vairuoti.

Už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam, kai nustatytas per 1,51 promilių neblaivumas, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį kuruoja Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Už analogišką poelgį, kai neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas tokio pat sunkaus girtumo (3, 39 prom.) vyras sėdo prie transporto priemonės vairo, jis jau buvo teistas 2017 m.

Tada sulaukė ne tik tūkstantinės baudos, bet ir prarado automobilį, kurį vairavo. Po to vyras automobilį iškeitė į dviratį. Bet Kelių eismo taisyklės vairuoti dviratį neblaiviam irgi draudžia, tad jo pečius vėl prislėgė nelengva baudų našta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)