Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad kalėjimo darbuotoja įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Įtariama, kad pagal darbo sutartį įsidarbinusi specialistė K. Rupeikaitė, palaikė netarnybinius draugiškus santykius su vienu iš nuteistųjų. Gavusi jo prašymą, neteisėtai įgijo įvairių Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme numatytų androgeninių steroidų grupei priskirtų medžiagų.

Vasario 22 d. dopingą, paslėptą drabužiuose, specialistė įnešė į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą. Nuteistajam jo neperdavė, nes dopingą paėmė Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Lietuvos kalėjimų tarnybos pareigūnai, atlikę kratas įtariamosios namuose, automobilyje, darbo vietose rado ampulių, didelį kiekį įvairių tablečių.

K. Rupeikaitei pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo bei dėl neteisėto disponavimo dopingu, turint tikslą jas platinti.

Įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir apribotas bendravimas su nurodytais asmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją