Lietuvos kalėjimų tarnyba praneša, kad po apklausos Pravieniškių 1-ojo kalėjimo pusiau atviro bausmės atlikimo vietoje, gražinant nuteistąjį į atviro tipo bausmės atlikimo vietą, nuteistasis Jonas Rylovas (gimęs 1987 metais), pasinaudojo proga ir pasišalino iš pareigūnų tarnybinio automobilio.

Nedelsiant buvo pradėta pasišalinusio nuteistojo paieška. Jai vykdyti sutelktos Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos.

Pastebėjus šį vyrą, prašoma nedelsiant pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Jonas Rylovas

Papildyta:

Tai jau antras šio kalinio pabėgimas: iš įkalinimo įstaigos birželio 11 dieną pasišalinęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis įtariamas tą pačią dieną apie 14.00 val. Kaune, M. K. Čiurliono g., iš moters pavogęs rankinę.

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. esantį prekybos centrą „Akropolis“, kur apie 18.00 val. iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų.

Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų. Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog vyras yra galimai pasišalinęs iš kalėjimo. Policijos pareigūnai pranešimą apie šį įvykį gavo po kelių valandų, apžvalgę aplinkines teritorijas, minimo asmens nerado, jis nepastebėtas ir pasitelkus vaizdo stebėjimo kamerų pagalbą.

Bėglys buvo sulaikytas antradienį, birželio 13 d., bet ir vėl sugebėjo pasprukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją