Aktorė netoli Paryžiaus esančioje ligoninėje mirė penktadienį ryte, taip ir neatsigavusi iš komos po sunkios smegenų traumos. Ketvirtadienio vakarą specialiu reisu ji buvo parskraidinta iš Lietuvos į Prancūziją.

Naujienų agentūra AP penktadienį pranešė, kad bylą tiriančiam tardytojui pateiktas prašymas perkvalifikuoti kaltinimus į sunkesnius - dėl sužalojimo, sukėlusio mirtį. Anksčiau jis buvo apkaltintas aktorės tyčiniu sužalojimu ir pagalbos, kai jai grėsė pavojus, nesuteikimu. Paryžiaus prokuratūratyrimą pagal Marie Trintignant šeimos pateiktą skundą pradėjo antradienį.

Tuo tarpu Lietuvoje vyksta ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus aktorės sveikatos sutrikdymo, tačiau artimiausiu metu byla gali būti perkvalifikuota į nužudymo bylą.

"Bet kokiu atveju, tai bus padaryta, kai tik ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras gaus aktorės mirties faktą patvirtinantį dokumentą iš Prancūzijos", - BNS sakė vienas iš Trintignant šeimos advokatų Rimas Andrikis. Už nužudymą Lietuvos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime už savo draugės M.Trintignant sužalojimą nuo ketvirtadienio įkalintas B.Cantat penktadienį, pablogėjus jo psichikos būklei, perkeltas į Laivės atėmimo vietų ligoninę. Kaip pranešė TV3 žinios, B.Cantat bandė nusižudyti - jis skutimosi peiliuku susižalojo ranką.

Tai penktadienį po pietų BNS patvirtino laikinasis Laisvės atėmimo vietų ligoninės vadovas Rimantas Gagys.

R.Gagio teigimu, perkelti B.Cantat iš kalėjimo kameros į ligoninę nusprendė penktadienį ryte jį apžiūrėję medikai.

"Viskas susideda - ir pats įvykis, ir kvaišalų vartojimas, o dabar, kai jų nėra - be abejo, prasideda depresija", - sakė R.Gagys.

Jo teigimu, jei B.Cantat prasidėtų narkotikų abstinencijos sindromas, ligoniui būtų suteikta visa reikalinga pagalba - būtų taikomas detoksikacinis gydymas.

Aktorės sužalojimu įtariamas 39 metų B.Cantat, kuris yra populiarios prancūzų roko grupės "Noir Desir" lyderis, ketvirtadienį teismo sprendimu buvo suimtas 15 parų.

Sužalotos aktorės giminaičiai ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigė tikį, kad Lietuvos teisėsaugos institucijos tinkamai įvertins tragedijos kaltininko B.Cantat veiksmus ir jis, jei teismas įvyks Lietuvoje, sulauks atpildo pagal Lietuvos įstatymus.

Manoma, kad M.Trintignant sunkią galvos traumą patyrė sekmadienio naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su B.Cantat. Moteris komos būklės buvo atvežta į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę ir skubiai operuota. Medikai teigė, kad aktorė į ligoninę buvo atvežta ne iškart po nelaimės, o praėjus net kelioms valandoms.

Sekmadienį į tos pačios ligoninės Toksikologijos skyrių pateko ir B.Cantat - jam medikai nustatė apsinuodijimą alkoholiu ir medikamentais.

Antradienį aktorei atlikta antroji sudėtinga galvos operacija, tačiau jos būklė nepagerėjo. Ketvirtadienį, nukentėjusiosios advokatams surinkus visus reikiamus leidimus, aktorė specialiu lėktuvu išskraidinta į Prancūziją.

M.Trintignant vaidino Lietuvoje kuriamame prancūzų TV seriale "Koletė" (Colette), kurį režisavo aktorės motina Nadine Trintignant, o režisierės asistentu buvo jos brolis Vincent'as. Serialo filmavimas po aktorės traumos sustabdytas.