Šeštadienį priešpiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos savivaldybėje patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį lengvąjį automobilį BMW angliškais registracijos numeriais.

Jį vairavęs vyras pateikė 42-ejų Latvijos piliečio pasą ir tuo pačiu vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Kalvarijos pasieniečiai suabejojo pastarojo dokumento tikrumu, todėl jį tyrė nuodugniau.

Daug padirbtų dokumentų mačiusiems VSAT pareigūnams užteko keliolikos minučių padaryti išvadą, kad latvio turimas vairuotojo pažymėjimas – klastotė.

Pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, imituotas mikrotekstas ir holograma, jo užpildymas atliktas spalvotu spausdintuvu.

BMW vairuotojas VSAT pareigūnams prisipažino, kad už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus gimtinėje jam yra atimta teisė vairuoti. Todėl vairuotojo pažymėjimą už 400 eurų jis nusipirko.

VSAT pareigūnai Latvijos pilietį 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Latvijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją