Pirmadienio ryte VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Uosto užkardos pareigūnai atkreipė dėmesį į vienoje Klaipėdos automobilių aikštelių keistai besielgiantį, po ją besiblaškantį vidutinio amžiaus vyrą. Pasieniečiai nutarė jį patikrinti.

Vyras jiems pateikė Kenijos piliečio pasą bei leidimą gyventi Lietuvoje. Tačiau patikrinus per „Migris“ duomenų bazę, paaiškėjo, kad šis leidimas jau nebegalioja. VSAT pareigūnai užsienietį pristatė į Uosto pasienio užkardą aplinkybėms išsiaiškinti.

Kenijos piliečio teigimu, į Lietuvą jis su vilkiku „Volvo“ atvyko iš Švedijos keltu „Marko Polo“. Patikrinę duomenų bazėje, pasieniečiai įsitikino, kad ši transporto priemonė su švediškais valstybinio numerio ženklais nėra ieškoma.

Užtat asmens daiktus tikrinusiems VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė vairuotojo pažymėjimas, išduotas Kenijoje šio vyro vardu. Sprendžiant pagal kai kuriuos neatitikimus lyginant su šio dokumento pavyzdžiu, greičiausiai tai – lazeriniu spausdintuvu pagaminta klastotė.

Įdomiausia, kad užsienietis turėjo ir kitą vairuotojo pažymėjimą, irgi išduotą Kenijoje, dėl kurio tikrumo abejonių nekilo. Vyras pasieniečiams paaiškino, kad išsilaikė CE ir G kategorijas, suteikiančias teisę vairuoti vilkikus su priekabomis bei visureigius. Originalų vairuotojo pažymėjimą neva yra pametęs, todėl pasidarė dublikatą, kuriame šios kategorijos yra. Kitame pažymėjime minėtos kategorijos nepažymėtos. Tačiau VSAT pareigūnai nepatikėjo, kad Kenijoje tam pačiam asmeniui išduodami keli vairuotojo pažymėjimai, o dublikatą vietoj prarastojo galima atsispausdinti pačiam.

Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimu juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vairuotojas sulaikytas iki 48 val. Vėliau bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją