Pirminiais duomenimis, per elektroninę policijos paslaugų sistemą epolicija.lt buvo gautas pranešimas, jog Kauno „Akropolyje“ padėtas sprogmuo.

Teigiama, kad pranešimas buvo gautas 14.04 val.

Kauno policijos atstovė spaudai informavo, kad žmonės iš pastato buvo evakuoti.

Policija įvedė planą „Skydas“.

Papildyta

Atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie apžiūri prekybos centrą. Policijos pareigūnai užtikrina perimetro apsaugą.

„Akropolio“ komentaras

„Šeštadienio popietę Kauno „Akropoliui“ gavus pranešimą apie prekybos centre galimai paslėptus sprogmenis, buvo įvestas planas „Skydas“ ir nedelsiant pradėta pastato evakuacija. Visi parduotuvių lankytojai, darbuotojai bei centro administracijos darbuotojai iš pastato evakuoti per 10 minučių. Iš viso evakuacijos metu pastate buvo apie 3 tūkstančius žmonių. Nukentėjusiųjų nėra.

Šiuo metu palaikome ryšį su policijos pareigūnais bei laukiame atvykstant rinktinės „Aras“. Prekybos centro veiklą atnaujinsime gavę atsakingų pareigūnų patvirtinimą, jog tai padaryti saugu. Dėl tolimesnės tyrimo eigos spręs atsakingos institucijos“, - informavo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Dar papildyta

Po 17 val. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, apžiūrėję patalpas ir sprogmenų neradę, išvyko. Prekybos centro darbas atnaujintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)