Iš pradžių pranešta, kad per avariją galėjo būti sužalota apie 20 asmenų.

Papildyta 7 val. 52 min.

Kauno apskrities policija praneša, kad susidūrė sunkvežimis „Mercedes-Benz 1222“, vairuojamas vyro (gim. 1969 m.) ir maršrutinis mikroautobusas, vairuojamas vyro (gim. 1967 m.).

Pirminiais duomenimis, į gydymo įstaigą dėl įvairių sužalojimų pristatytas sunkvežimio vairuotojas bei 12 mikroautobuso keleivių ir vairuotojas. Šiuo metu policijos pareigūnai reguliuoja eismą ir aiškinasi įvykio aplinkybes. Vairuotojai buvo blaivūs.

Papildyta 8 val. 13 min.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė praneša, kad mikroautobuse buvo prispausti 4 žmonės, juos ugniagesiai vadavo su specialia gelbėjimo įranga.

Visi išlaisvinti žmonės nuvežti į ligoninę. Taip pat sužalotas ir sunkiasvorio automobilio vairuotojas. Jo vaduoti neprireikė. Įvykio vietoje dirbo 3 ugniagesių autocisternos ir štabo automobilis.

Papildyta 8 val. 33 min.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba informuoja, kad po eismo įvykio mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter“ buvo apvirtęs ant šono, viduje buvo 4 žmonės prispaustomis kojomis, dar 8 žmonės gulėjo šalia ant žemės.

Gelbėjimo įranga išlaisvinti 4 žmonės, paguldyti ant neštuvų ir perduoti medikams, dar 8 lauke buvę sužaloti žmonės taip pat išvežti į gydymo įstaigą.

Papildyta 9 val. 14 min.

Neoficialiais duomenimis, du žmonės sužaloti sunkiai, jie gydomi reanimacijoje. Vienam iš sužeistųjų pradurtas plautis.

Papildyta 10 val. 54 min.

Kauno apskrities policija praneša, kad pirminiais duomenimis, nukentėjo 16 žmonių: sunkvežimio vairuotojas ir 15 keleivinio mikroautobuso keleivių, jų amžius svyruoja nuo 45 iki 70 metų. Sužalojimai įvairūs, pavojaus gyvybei nėra.

Mikroautobusas priklauso įmonei „Kautra“. Pirminiais duomenimis, jis važiavo pagrindiniu keliu nuo nuo Raudondvario. Įtariama, kad šalutiniu keliu važiavęs vilkikas suko į pagrindinį kelią ir nepraleido mikroautobuso.


Pranešama, kad visą Kauną sukaustė mašinų spūstys. Rugsėjo pradžioje eismas tampa itin intensyvus, todėl policija prašo vairuotojų neskubėti ir būti atidiems.

Dirbo 13 GMP brigadų

Socialiniame tinkle „Facebook“ Greitosios medicinos pagalbos stotis pranešė, kad įvykyje dirbo gausios medikų pajėgos.

„Šiandienos rytas pareikalavo ypatingai didelio greičio, susitelkimo, profesionalumo bei žinių.

Raudondvario pl. įvyko masinė nelaimė: susidūrė krovininis automobilis ir mikroautobusas.

Į įvykio vietą buvo aktyvuotas mūsų masinių nelaimių logistikos automobilis bei 13 GMP tarnybos brigadų. Visi nukentėjusieji, suteikus pirmąją būtinąją pagalbą, transportuoti per tris gydymo įstaigas. Nelaimės vietoje dirbo gausios Kauno m., Kauno raj. GMPT brigados, PGT, policijos pareigūnai.

Didžiausia padėka visoms įvykio vietoje dirbusioms tarnyboms, kurios reagavo žaibiškai ir tik profesionalaus bendradarbiavimo dėka visi nukentėjusieji pacientai yra sveiki! AČIŪ Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba už greitą pacientų vadavimą, Lietuvos policija už užtikrintą saugumą, Kauno klinikų skubios pagalbos skyrius už greitą pacientų perėmimą iš GMP tarnybų, visoms GMPT brigadoms už skubią ir kvalifikuotą pirmąją būtinąją pagalbą, pamainos vyr.gydytojai bei dispečeriams už pajėgų valdymą!!!

Visiems pacientams linkime greito gijimo, o vairuotojams primename: kelyje svarbiausia SAUGUMAS! Saugokite save ir kitus!“, – rašo Greitosios medicinos pagalbos stotis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)