Sekmadienio vakare Druskininkų užkardos pareigūnai Raigardo PKP tikrino į Baltarusiją vykstančio automobilio „Audi RS5 Sportback“ ir jo vairuotojo dokumentus. Prabangų sportinį automobilį vairavo 37 metų Baltarusijos pilietis.

Nustatyta, kad šis automobilis kovo 2 d. Interpolo duomenų bazėje užregistruotas kaip vogtas, jo paiešką paskelbė Prancūzija.

VSAT pareigūnai taip pat nustatė, kad šiam automobiliui neva Vokietijoje išduotas transporto priemonės registracijos liudijimas – dalinai suklastotas.

Maža to, paaiškėjo, kad prie automobilio pritvirtinti vokiški valstybiniai numeriai – greičiausiai taip pat yra suklastoti.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo ir dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Automobilį vairavęs baltarusis pasieniečiams pasakojo dirbantis Lenkijos įmonėje, turinčioje filialą ir Gardine, Baltarusijoje. Jis teigė, kad „Audi RS5 Sportback“ stovėjo požeminėje aikštelėje Druskininkuose, o raktelius gavo paštu. Vyras turėjo automobilį nuvaryti į Gardiną, ten mašiną turėjo atsiimti pirkėjas.

Baltarusio duoti parodymai buvo nuoseklūs ir logiški, todėl apklausę liudytoju, VSAT pareigūnai jį paleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją