VSAT informuoja, kad penktadienį apie pietus VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Tarnaukos kaimu (Lazdijų r.), kelyje Akmeniai–Lazdijai, patikrinti sustabdė iš Lenkijos atvykstantį prabangų automobilį „Mercedes Benz C220“ su vokiškais registracijos numeriais.

Naujutėlaitį 2023-ųjų laidos „Mercedes Benz“ limuziną vairavo 21-erių Ukrainos pilietis. Be kitų dokumentų, jis pateikė vokišką automobilio registracijos liudijimą, kurį Kalvarijos pasieniečiai patikrino duomenų bazėje. VSAT pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad „Mercedes-Benz C220“ buvo pavogtas Vokietijoje – vos prieš valandą jo paiešką paskelbė tos šalies teisėsaugininkai.

Vogtą automobilį vairavusį užsienietį pasieniečiai sulaikė.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Ukrainos piliečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

„Mercedes Benz“ automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Gaudynės vyko Vilniuje

Delfi primena, kad penktadienio vakarą vykusios Vilniaus apylinkėse įtartino „Porsche Macan S“ gaudynės pasisuko gana netikėtai. Vokietijoje įkurtos įmonės atstovai pranešė apie kelių automobilių vagystę, o užsienio pareigūnų turimi duomenys vedė į Lietuvą.

Pirmąjį ieškomą S klasės „Mercedes-Benz“ sulaikė Lazdijų pasieniečiai, kitus įtariamuosius ėmė vaikytis net kelių rajonų pareigūnai.

Išnuomotus ir vogtus automobilius, pirminiais duomenimis, vairavo net kelių tautybių asmenys. Lietuvos pareigūnai gavę informacijos apie vagystes, tuoj pat leidosi ieškoti dar vieno „Mercedes-Benz“ automobilio. Operatyviai organizavę gaudynes policininkai jį rado penktadienį apie 16.40 val.

Automobilis buvo paliktas Alytaus rajone esančiame Radžiūnų kaime.

Vairuotojo šalia nebuvo, automobilis paliktas užrakintas. Tiesa, paskui „Porsche Macan S“ suskubę pareigūnai po gaudynių išsiaiškino, kad automobilis nėra ieškomas kaip vogtas. Vokietijos pareigūnus domino vienas automobiliu važiavęs žmogus – vairuotojas, kuris įtariamas, prisidėjęs prie kitų automobilių vagystės.

Nuo Alytaus rajono automobilis lėkė Vilniaus link, tad į gaudynes žaibiškai įsitraukė ir sostinės pareigūnai. Persekiojamą automobilį Avižieniuose apsupo Reagavimo valdybos ir specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai. Vokiškais numeriais automobilį vairavo 1994 m. gimęs vyras, kuris ir domino užsienio policijos pareigūnus.

Delfi šeštadienį išsiaiškino, kad „Porsche Macan S“ buvo keturi kelių tautybių žmonės, lietuvė buvo tik moteris. Kartu persekiotame ir sulaikytame automobilyje važiavo ir vaikas.

Pareigūnai autovežiu išgabeno automobilį, kitiems sulaikytiesiems teko persėsti į policijos pareigūnų automobilius.

Kiek tiksliai automobilių buvo pavogta paaiškės tyrimo metu, mat į paiešką įsitraukė ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), ir policijos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)