Pranešama, kad rugsėjo 24 d., sekmadienį, apie 3.30 val. ryto gelbėjimo tarnybos gavo kelis pranešimus. Nurodyta, kad gaisras kilo privačioje automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje Rio Danubio gatvėje, Naujojoje Andalūzijoje, Marbeljos priemiestyje.

Į nelaimės vietą atskubėjo Marbeljos ugniagesiai ir vietos policija.

Išgelbėti daugumos transporto priemonių jau nebuvo neįmanoma, bet ugnį pavyko suvaldyti, kad ji nepersimestų į aplinkinius namus, rašo euroweeklynews.com.

Per gaisrą buvo sunaikinta arba apgadinta 14 transporto priemonių.

Daugelis iš jų – prabangių modelių klasės automobiliai. Remiantis pirmaisiais pranešimais apie nelaimę, visos mašinos buvo su lietuviškais numeriais. Tikėtina, kad jos buvo skirtos nuomai.

Ugniagesių ir gelbėjimo tarnybos atstovai pranešė, kad dabar laukia tyrimas. Tyrimo metu paaiškės, kodėl kilo gaisras, nes priežasčių gali būti įvairių: padegimas, projektavimo klaida, elektros sistemos gedimas ar kitos.

Automobiliai neretai užsiliepsnoja, kai ant įkaitusio variklio nuteka degalų, tačiau atsižvelgiant į tai, kad gaisras kilo taip vėlai, ši priežastis atrodo mažai tikėtina.

Jei visos transporto priemonės buvo apdraustos vienoje bendrovėje. Tikėtina, kad be oficialaus tyrimo bus inicijuotas ir papildomas, mat bendra sunaikintų automobilių vertė gali siekti šešiaženklę sumą.

Į Marbelją atvyksta labai daug pasiturinčių užsieniečių iš Rytų Europos bei Artimųjų Rytų, tad prabangių automobilių nuomos verslas čia klesti. Išskirtiniai automobiliai paklausūs, jų įmanoma išvysti prie tokių vietų kaip Puerto Banus prieplauka, taip pat prie elitinių viešbučių, klubų ir restoranų.

Dažnai prabangūs automobiliai būna užregistruoti užsienio šalyse (ne Ispanijoje), į kurias grįžta pasibaigus vasaros sezonui.

Laimei, žmonės per incidentą nenukentėjo. Ugnis sunaikino ne tik gausybę automobilių, bet ir apgadino šalia aikštelės esančias sienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)