Kaip DELFI pasakojo Pasvalio rajono policijos viršininkas Marius Jablonskas, Levaniškių kaime naktį buvo užmuštas šuo – sodybos kieme pririštą jauną Kaukazo aviganį kažkas negyvai uždaužė. Dieną, trečiadienį, dėl šio įvykio į kaimą atvyko du kriminalinės policijos tyrėjai. Pasišnekėję su sodybos šeimininke, apie 10.35 val., važiuodami keliu ties Pažąsų kaimu, jie pastebėjo vyriškį ir nusprendė su juo pasikalbėti.

Civiliai vilkintys pareigūnai vyriškiui prisistatė, parodė tarnybinius pažymėjimas ir tada šis puolė. Iš užančio išsitraukęs didelį virtuvinį peilį (pareigūnai jį apibūdino vaizdingai: „Filmuose tokiais peiliais kinai pirštus kapoja“) smogė juo tyrėjui Gediminui Radauskui į krūtinę. Laimei, kriminalisto striukės vidinėje kišenėje buvo telefonas, į kurį ir pataikė peilis. Nuo smūgio pareigūnas pargriuvo, bet žaibiškai sureagavo jo kolega tyrėjas Gintaras Milišauskas - panaudojęs dujas ir kovinius veiksmus išmušė peilį užpuolikui iš rankų, pargriovė jį ir sulaikė.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį D. V. M. (gimęs 1965 m.) teismas tą pačią dieną leido suimti mėnesiui. Tai jau trečioji byla, pastaruoju metu iškelta šiam vyriškiui. Maždaug prieš mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo, prieš porą savaičių – dėl pasipriešinimo policijai kaimo šventėje, o dabar – dėl pareigūno užpuolimo. Be to, tikėtina, kad D. V. M. taps įtariamuoju ir ikiteisminiame tyrime dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Pareigūnams abejonių sukėlė ir įtariamojo psichinė sveikata – netrukus po sulaikymo apklausiamas komisariate jis tvirtino nieko nepadaręs, policininko nudobti nesikėsinęs, o pareigūnai patys jį nei iš šio, nei iš to užpuolę.

Beje, panašus įvykis, kai policininko kišenėje buvę daiktai išgelbėjo gyvybę, nutiko ir 2000-ųjų vasarį. Tąsyk pogrindinės organizacijos „Juodvarniai“ narys Eligijus Šmidtas šovė į policininką, bet kulka įstrigo pareigūno striukės kišenėje buvusioje kortų kaladėje.