„Labai gailiuosi padaręs šį poelgį, praradau daugiau nei atrodo, tikrai negražus dalykas gavosi“, – prisipažino po dviejų savaičių 36-ąjį gimtadienį švęsiantis M. Damaševičius.

Tačiau E. Visockaitės sutuoktinis gali išvengti atsakomybės už pareigūnų papirkimą – M. Damaševičių stojo ginti nusipelniusi sportinių šokių trenerė, tarptautinės kategorijos teisėja Aušrelė Visockienė. Ji – M. Damaševičiaus uošvė.

Penktadienio rytą žymus Vilniaus odontologas praleido Vilniaus miesto apylinkės teisme – teisėjas Antanas Virbalas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje sostinės prokurorai M. Damaševičiui yra pateikę kaltinimus dėl policijos pareigūnų papirkimo.

Kaip teisme pagarsino byloje valstybinį kaltinimą pagarsinusi prokurorė Rasa Lukaševič, dar gegužės 30-ąją, 10.41 val., Vilniuje, Savanorių pr., šalia užkandinės, Vilniaus apskrities kelių policijos pareigūnai dėl greičio viršijimo sustabdė M. Damaševičiaus vairuojamą automobilį „Volvo XC“.

M. Damaševičius iš karto pripažino savo kaltę: „Taip, viršijau greitį, nes skubėjau“.

Kai policijos pareigūnai Rolandas Bieliauskas ir Arvydas Vaitkevičius savo tarnybiniame automobilyje ėmė pildyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, pažeidėjas ėmė „tartis“ su pareigūnais, prašydamas pasigailėti.

Policininkai nesileido į kalbas, todėl M. Damaševičius priėjo prie jų tarnybinio automobilio ir prie pareigūnų padėjo keturias kupiūras po 50 Lt. Iš viso – 200 Lt.

Toks „susitarimas“ odontologui kainavo baudžiamąją bylą – vyras netrukus buvo pristatytas į policijos komisariatą, kur jam buvo pareikšti įtarimai dėl policininkų papirkimo.

Maža to, liepą teismas už greičio viršijimą M. Damaševičiui skyrė 1 100 Lt baudą bei mėnesį uždraudė vairuoti transporto priemones.

Už tai, kad bandė papirkti policijos pareigūnus, M. Damaševičiui pagal baudžiamąjį įstatymą gresia areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų, tačiau, atrodo, nuo griežtos bausmės odontologas išsisuks: teismas gavo kaltinamojo ir jam atstovaujančio advokato Ričardo Suslavičiaus prašymą, kuriame jie nurodo, jog M. Damaševičius galėtų būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Už kaltinamąjį sutiko laiduoti jo uošvė, sportinių šokių trenerė A. Visockienė, mananti, jog yra verta teismo pasitikėjimo.

Garsios sportinių šokių šokėjos sutuoktinis anksčiau nėra teistas, pripažino kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos, be to, gailisi, todėl jo atleidimui nuo atsakomybės neprieštaravo ir valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė R. Lukaševič.

Pasak jos, M. Damaševičius yra susietas tvirtais socialiniais ryšiais, jo atsakomybę lengvina, kad prisipažino ir gailisi.

„Manytina, kad kaltinamasis laikysis įstatymų ir ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų“, – sakė R. Lukaševič.

Sutikdama, kad M. Damaševičius būtų atleistas nuo atsakomybės, prokurorė teismo prašė nustatyti vienerių metų laidavimo laikotarpį. Jeigu per šį laiką kaltinamasis padarys naują nusikaltimą, byla bus atnaujinta ir nagrinėjama iš naujo, o jeigu nenusižengs – istorija apie kyšio davimą bus pamiršta visiems laikams.

Be to, valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė teismo prašė konfiskuoti 200 Lt valstybės naudai.

„Labai gailiuosi padaręs šį poelgį, praradau daugiau nei čia atrodo, tuomet važiavau į kvalifikacijos kėlimo kursus, negražus dalykas gavosi“, – teisme apgailestavo M. Damaševičius.

Ar kaltinamasis bus atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, teismas paskelbs po dviejų savaičių.