Tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras A. Mirnas pažymėjo, kad drąsus ir pilietiškas moters poelgis padėjo nustatyti nesąžiningus policijos pareigūnus, nes būtent ji pati apie reikalavimą duoti kyšį už tariamai jos padarytą pažeidimą informavo teisėsaugos pareigūnus. Šiaulių apygardos prokuratūroje nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai per keletą dienų nustatė ir sulaikė kyšio reikalavusius asmenis.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai nustatė, kad policininkai, aiškindamiesi prekybos centro stovėjimo aikštelėje 2013 m. vasario 19 d. įvykusį autoįvykį, įtarė kad jį galėjo sukelti tuo metu į prekybos centrą automobiliu atvažiavusi šiaulietė.

Pareigūnai be jokio objektyvaus pagrindo šiaulietę apkaltino avarijos padarymu ir provokavo bei reikalavo duoti 1 tūkst. Lt kyšį už savo neteisėtą neveikimą - administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymą, dėl tariamai jos padarytų administracinių teisės pažeidimų - transporto priemonių apgadinimą ir pasitraukimą iš eismo įvykio vietos, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Šiaulietė derybų su policijos pareigūnais metu sumažino prašomo kyšio dydį iki 800 litų. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kyšis buvo paduotas Pakruojo rajone esančioje degalinėje po savaitės. Po to vienas iš policijos pareigūnų buvo sulaikytas bei surastas jam paduotas kyšis.

Abu kyšininkavimu kaltinami Kelių policijos biuro pareigūnai šiuo metu teismo yra nušalinti nuo tarnybos.