38 metų kauniečiui buvo pareikšti kaltinimai, kad jis 2013 metų gruodį Kaune, lošimo namuose nušovė policijos pareigūną Arnoldą Jurašių. Teismas nusprendė vyrą įkalinti 10 metų. Taip pat V. Trakanavičius privalės sumokėti apie 100 tūkst. eurų policininko šeimai bei kitas išlaidas.

V. Trakanavičiaus advokatas Ričardas Girdziušas teismo proceso metu teigė, kad jo ginamasis policininką nušovė netyčia. Teigiama, kad prieš įvykį vyrai smagiai leido laiką ir V. Trakanavičius norėjo parodyti ginklą A. Jurašiui, bet staiga ginklas iššovė. Esą šias aplinkybes užfiksavo ir vaizdo stebėjimo kameros. Beje, panašiai iškart po įvykio kalbėjo ir policijos pareigūnai – buvo teigiama, kad akivaizdaus konflikto nebuvo.

Tačiau teisėjų kolegija nusprendė, kad žmogžudystė nebuvo netyčinė. Tiek žuvusiojo artimieji, tiek pats V. Trakanavičius ruošiasi skųsti teismo sprendimą. Beje, kaltinamasis į teismą atvyko pavėlavęs, nešinas dviem dideliais krepšiais. Teismo nuosprendis, jei nebus skundžiamas, įsigalios po 20 dienų.

DELFI primena, kad A. Jurašius buvo nušautas 2013 metų gruodžio 12-osios naktį Šilainiuose esančiuose lošimo namuose „Admiral“. 36 metų A. Jurašių kulka kliudė kaklo srityje. Įvykio metu buvo paleistas vienintelis šūvis. Incidento metu lošimo namuose buvo dar apie 10 žmonių. Pas V. Trakanavičių buvo rasti du pistoletai „MP446 Viking” ir „Iž“, iš vieno jų buvo šauta. Po įvykio įtariamajam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.