Policijos departamento suvestinėje nurodoma, kad balandžio 24 d., apie 1 val. 51 min., gautas pranešimas, kad Marijampolėje, Draugystės gatvėje esančiame bute, kilo konfliktas.

Atvykus į įvykio vietą pareigūnams, paaiškėjo, kad vienas iš konflikto dalyvių – jų kolega, gimęs 1980 m. Jis buvo blaivus. Pirminiais duomenimis, jis smurtavo prieš savo sugyventinę, gimusią 1997 m., kuriai nustatytas 2,33 prom. Girtumas.

Savo kolegą pareigūnai uždarė į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 140 str. 2 d. – už tai numatyta atsakomybė tam, kad smurtavo prieš savo artimąjį.

Tai – ne pirmas kartas, kai Marijampolės pareigūnai priversti sulaikinėti šį kolegą. Prieš kiek daugiau nei mėnesį, kovo 12-osios rytą, moteris pranešė, kad į palatą ligoninėje, kur ji gulėjo su savo vaiku, įsiveržęs sugyventinis jai grasino.

Tuomet pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti arba sunkiai sutrikdyti sveikatą pagal BK 145 str.

Pasiteiravus Marijampolės policijos, ar šis pareigūnas toliau dirba, komisariato atstovė Ieva Rinkevičiūtė informavo, kad jis dar nuo kovo 10 dienos turi nedarbingumo pažymėjimą.

„Jis į tarnybą nuo minimos datos nebuvo sugrįžęs“, – informavo ji.

Atsakymo į klausimą, kas bus daroma, kai nedarbingumas pasibaigs, Delfi nesulaukė.

Aplinkybes aiškinasi

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė Delfi pasakojo, kad anksčiau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimų yra tebetęsiamas.

Paklausta, ar po pirmojo incidento įtariamajam nebuvo uždrausta bendrauti su nukentėjusiąja, ji informavo, kad tokia kardomoji priemonė nebūtų tikslinga. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Pirminiais duomenimis, jie jau 4 mėnesius gyveno atskirai, todėl tokia kardomoji priemonė kaip gyvenimas skyriumi nebūtų tikslinga“, – sakė ji.

Įdomi ir detalė, kad pirmadienio naktį konfliktas įvyko būtent įtariamojo namuose. Kaip ir kodėl nukentėjusioji ten atsidūrė, T. Merkevičiūtė negalėjo atsakyti.

„Tai paaiškės toliau, tyrimo eigoje“, – sakė ji.

Pareigūno sveikatos būklės, kuris oficialiai jau beveik du mėnesius turi nedarbingumą, prokuratūros atstovė negalėjo komentuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją