Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, padėkojęs patruliams už ryžtingus veiksmus, pasidžiaugė, kad pareigūnų nekausto baimė, jiems užtenka ryžto priimti teisingus ir drąsius sprendimus. „Policija privalo turėti stuburą ir veikti ryžtingai. Jei į pareigūną ar kitą žmogų nukreiptas ginklas ir kyla grėsmė jo gyvybei ar sveikatai, privalote nedvejoti ir elgtis ryžtingai“- teigė S. Skvernelis.

Tarnybinį ginklą panaudojęs Markas – ne naujokas, policijos sistemoje dirba jau 16 metų, tačiau teigė šaunamąjį ginklą panaudojęs pirmą kartą. Jo porininkas Vitalijus vidaus reikalų sistemoje darbuojasi beveik 5 metus.

Kaip teigė patys pareigūnai, pamačius ištrauktą ir į žmogų nukreiptą ginklą, nekilo abejonių dėl šaunamojo ginklo panaudojimo. Patruliai pasidžiaugė, kad šalia buvo operatorius, kuris kamera apšvietė teritoriją ir palengvino užduotį. Televizijos laidos „Farai“ operatorius Albertas Čepukas pareigūnų veiksmus įvardijo kaip profesionalius ir džiaugėsi galėjęs būti naudingas.
Vilniaus apskr. VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas, generalinis komisaras Saulius Skvernelis, pareigūnai Markas bei Vitalijus ir Patrulių rinktinės vadas Algimantas Minkauskas