Apie 20 val. pareigūnai išsirikiavo Senajame Pilaitės kelyje, čia įkliuvo „Peugeot“ vairuotojas. Ukrainietis pirmu kartu į alkoholio matuoklį įpūtė 0,48 prom. Po 15 minučių jis buvo vėl patikrintas, tačiau ir šis kartas nebuvo vyriškiui sėkmingas – nustatytas 0,43 promilės girtumas. Jei ukrainietis būtų įpūtęs 0,01 promile mažiau, jis būtų išvengęs atsakomybės.

Po valandos gausios policijos pajėgos persikėlė į Drujos gatvę, joje pareigūnams įkliuvo jauna VW vairuotoja. Merginai buvo nustatytas 0,20 prom. neblaivumas. Nors alkoholio vairuotoja vartojo ir nedaug, tačiau ji vis tiek buvo nubausta. Paaiškėjo, jog ji neturi dviejų metų vairuotojo stažo.

Bandė išvengti patikros

Liepkalnio gatvėje vienas vairuotojas labai nenorėjo būti patikrintas – jis, pamatęs pareigūnų surengtą reidą, apsisuko ir nuvažiavo. Tokį įtartiną elgesį pastebėję kelių policininkai pasivijo automobilį ir jį sustabdė Birbynių gatvėje.

„Kia“ vairavęs 1978 metais gimęs vyras pareigūnus tikino, jog nebėgo nuo policijos, o tiesiog apsisuko. Pasirodo, kad vairuotojas iš tiesų turėjo priežastį vengti patikros, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,21 promilės girtumą.

Netrukus įkliuvo ir dar vienas neblaivus vairuotojas.

„Toyota“ vairavusiam vyriškiui buvo nustatytas lengvas girtumas (1,16 ir 1,05 prom.). Pareigūnams vyresnio amžiaus vyras pasakojo, jog važiavo namo. Ne vieną dešimtį metų tvarkingai važinėjęs vyras turės atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Taip pat be minimų pažeidėjų pareigūnai nustatė ir ne vieną „nedaputimą“.

Vairuotojai už pažeistas KET taisykles buvo nubausti.

Nors policinės priemonės metu pažeidėjų nebuvo nustatyta daug, tačiau Vilniaus kelių pareigūnai ir toliau vykdys netikėtus patikrinimus, taip siekdami užkirsti kelią girtų vairuotojų „siautėjimams“ gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)