Reidas prasidėjo apie 15 val., bet tik po 6 valandų sulaikyti pirmi pažeidėjai.

Apie 21 val. Drujos gatvėje sustabdytas išnuomotas „Bolt Drive“ automobilis „Audi“. Patikrinus vairuotoją nuotoliniu matuokliu, užsidegė raudona prietaiso lemputė.

Tuomet vyrui teko pūsti į tikslesnį alkotesterį. Šis pirmu bandymu parodė 0, 54 prom. o antru – 0,52 prom. Be to paaiškėjo, kad vairuotojas neturi teisės vairuoti. Mašiną nuotoliniu būdu vyrui išnuomojo draugė.

Jis buvo nušalintas nuo vairavimo ir susikišęs rankas į treningų kišenes su draugais nužygiavo pėsčiomis naktinėmis Vilniaus gatvėmis. Automobilio paimti atvažiavo įmonės atstovas.

Ten pat sustabdytas „Toyota Yaris“, pažymėtas lipduku su žaliu klevo lapu. Jį vairavęs jaunas ukrainietis iš pradžių melavo, kad paliko vairuotojo pažymėjimą namie. Vėliau prisipažino, kad teisių jis neturi, nes dar tik mokosi vairuoti.

Kadangi įkliuvo vairuodamas be teisių, jaunuolis turės ne tik sumokėti baudą, bet ir kurį laiką negalės važinėti net su instruktoriumi.

Tuo metu pasieniečiai dirbo pasiraitoję rankoves. Maironio gatvėje sustabdytas pavėžėjas iš Azerbaidžano jau 39 dienas Lietuvoje yra nelegaliai. Jam nurodyta per 20 dienų palikti mūsų šalį.

Dar du užsieniečiai pavėžėjai ir vienas keleivis įkliuvo V. Kudirkos g. Uzbekui leidimas gyventi Lietuvoje baigėsi prieš 60 dienų. Jam liepta išvykti per 2 savaites. Jo tautietis užsibuvo nuo liepos, Lietuvoje jis neteisėtai gyvena net 222 dienas. Jam teks iškeliauti per savaitę. Ten pat įkliuvo ir kirgizas, nelegaliai Lietuvoje esantis nuo lapkričio 23 dienos.

Tai jau ne pirmas sostinės kelių policijos reidas su pasieniečiais. Prieš dvi savaites buvo pričiupta ne dešimt užsieniečių, kuriems nurodyta kuo greičiau palikti Lietuvą.

Tokių priemonių imtasi, kai buvo pastebėta, kad pavėžėjimo paslaugas teikiantys užsieniečiai dažnai naudojasi suklastotais vairuotojo pažymėjimais arba Lietuvoje yra nelegaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)