Išnagrinėjus administracinio teisės pažeidimo bylą nustatyta, kad E. L. kovo 15 d. naktį paskambino bendruoju pagalbos centro numeriu ir pranešė, kad Trakuose įvykdyta žmogžudystė. Nurodytu adresu nuvykę policijos pareigūnai jokių nusikaltimo ženklų neaptiko, praneša Trakų r. apylinkės teismas.

Pažeidėja teisme paaiškino, jog policiją į jos seseriai priklausantį namą iškvietė, nes išsigando sesers namuose girtaujančios kompanijos jai telefonu išsakytų grasinimų. Apie tai, kad būtų žinojusi apie jos manymu ten įvykdytą žmogžudystę ji teismui net neužsiminė.

Skirdamas administracinę nuobaudą teismas atsižvelgė į tai, kad E. L. per paskutinius vienerius metus jau buvo du kartus bausta už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą bei tai, kad jos atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra. Atsižvelgiant į visa tai, už padarytą administracinį teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 186 straipsnyje, teismas E. L. skyrė didžiausią įstatymo numatytą – 600 litų - baudą.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Trakų rajono apylinkės teisme pastebima, kad tokio pobūdžio administracinių teisės pažeidimų vis daugėja. 2011 metais buvo išnagrinėtos tik 3 administracinių teisės pažeidimų bylos dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo, o 2012 m. jų skaičius išaugo net iki 38.

Panašu, kad šiemet jų gali būti dar daugiau, nes per keturis paskutinius mėnesius teismas už analogiškus pažeidimus nubaudė jau 14 asmenų. Taip pat pažymėtina tai, kad didžioji dalis šiuos pažeidimus padarančių asmenų būna neblaivūs, o jų pateikti melagingi pranešimai vis labiau trikdo sklandų specialiųjų tarnybų darbą.