Nepilnametės teigimu, jos būsimo kūdikio tėvas yra Birštono savivaldybės gyventojas, gimęs 1990 m.

Birštono savivaldybės Socialinės paramos ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Antanas Grušelionis DELFI sakė, jog šeima, kurioje auga keturiolikmetė, nėra įrašyta į socialinės rizikos grupę. Šeimoje keturi vaikai (du iš jų jau pilnamečiai).

Pasak mergaitės, su tame pačiame kaime gyvenančiu vaikinu ji artimai draugauja jau daugiau, nei metus. Ji nėščia jau maždaug penktą mėnesį. Mergaitė pasiryžusi gimdyti, jos mama žada padėti auginti vaikelį.

A. Grušeliono žiniomis, Birštono savivaldybės teritorijoje tai jauniausia pastojusi mergaitė. Anksčiau yra buvę atvejų, kai pastojo 15 ir 16 metų merginos.

Policija, gavusi pranešimą apie šį atvejį, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą. Baudžiamajame kodekse rašoma, kad pilnametis asmuo, lytiškai santykiavęs ar kitaip tenkinęs lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.