Liūdnos istorijos baigties sulaukė ir 31 metų vilnietė Anželika Gilevska – girta prie automobilio vairo sėdusi ir policijos pareigūnų sulaikyta moteris, kaip ir „Sveikinimų koncerto“ vedėja, ne tik gavo solidžią baudą, bet ir neteko teisės vairuoti.

Bet R. Jokubauskaitei pasisekė labiau – garsioji ir ilgametė televizijos diktorė buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, baudžiamoji byla dėl papirkimo buvo nutraukta.

Tuo metu švelniais žodžiais policininkų nuolankumo siekusiai A. Gilevskai byla dėl pareigūnų papirkimo nebuvo nutraukta – moteris buvo nuteista, teisėjas Ugnius Trumpulis jai nurodė į valstybės biudžetą sumokėti 10 MGL (376,60 Eur) baudą.

Teismas taip pat nutarė konfiskuoti 110 Eur, kuriuos duodama policininkams A. Gilevska bandė išvengti gresiančių nemalonumų.

Iki šiol neteistos A. Gilevskos istorija labai panaši į R. Jokubauskaitės – ir viena, ir kita moteris pareigūnams įkliuvo po pilietiškų žmonių pranešimų policijai. Ir viena, ir kita į parduotuvę važiavo pirkti jogurto, sustabdytos bandė meiliai bendrauti su policininkais, taip pat abi bandė už pinigus išvengti atsakomybės.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad dar rugpjūčio 7 d. vakarą, apie 20 val. A. Gilevska, vairuodama automobilį „Lexus“ atvyko į Ateities g. esančią parduotuvę „Lidl“, apsipirko, o kai nutarė važiuoti atgal į namus, prie vairo sėstis taip ir neišdrįso – pamatė prie išvažiavimo stovintį policijos patrulių ekipažą.

Moteris kurį laiką sėdėjo savo automobilyje, todėl pareigūnai, kurie būtent dėl A. Gilevskos buvo atvažiavę į prekybos centro aikštelę, nutarė prieiti prie vairuotojos. Ir čia pat sulaukė jos išskirtinio dėmesio, bet patruliai į kalbas nesileido – vairuotojai buvo paaiškinta, jog yra liudytoja, mačiusi, kaip ji važiuoja automobiliu būdama apsvaigusi nuo alkoholio. Ir čia pat moterį pakvietė į policijos tarnybinį automobilį – ne tik patikrinti dokumentų, bet ir pasitikrinti alkotesteriu.

A.Gilevska vykdė pareigūnų reikalavimus, tačiau buvo įsitikinusi, kad gresiančių nemalonumų jai pavyks išvengti policininkams davus kyšį. Bet nepavyko – policijos automobilyje buvo filmuojama. Būtent vaizdo įrašas atskleidė, kaip pažeidėja bendravo su patruliais ir bandė juos papirkti.

Iš vaizdo įraše užfiksuoto pokalbio girdėti, kaip A. Gilevska prisipažįsta esanti neblaivi, todėl policijos pareigūnas jai pasiūlo pasitikrinti neblaivumą. O moteris neskuba imti alkotesterio į rankas – staiga paima savo rankinę, iš jos išsitraukia piniginę, o iš jos ištraukia pinigus ir ranka tiesia juos pareigūnui.

„Ne, ne, ne, ne, ne, jūs ką?“ – pamatęs eurų kupiūras net suglumo policininkas. O A. Gilevska pinigų nepuola slėpti ir gailestingu balsu prabyla: „Netinka, nemaži pinigai, netinka.“

Po šių žodžių A. Gilevska padeda pinigus prie policijos pareigūnų tarp sėdynių ant daiktadėžės. Bet ir tai nesuvilioja policininkų. Vienas pareigūnų moterį dar bandė įspėti dėl gresiančių didesnių nemalonumų, bet A. Gilevska buvo greitesnė: „Iš tikrųjų sutinku, gal nemažai, gal mes galim susitarti? Mes galim susitarti, aš palieku leksusą ir einu pėsčiomis, labai prašau. Labai prašau Jūsų dėl tokių žmonių.“

Bet policininkas vėl nesileido į kalbas ir moterį įspėjo, kad už pinigų padėjimą taip pat yra taikoma atsakomybė.

„Aš žinau, aš žinau, patikėkit manim, aš žinau, ką tai reiškia“, – neatlyžta A. Gilevska.

Kai patrulis perskaičiuoja pinigus ir pasako, kad pažeidėja padėjo 110 Eur, dar jos pasiklausia, ar čia tikrai pinigai yra už tai, kad ji nori susitarti, jog būtų paleista.

„Nu praktiškai taip“, – pareiškia A. Gilevska. To ir užteko – moteriai pranešta, kad ji dėl bandymo papirkti policininkus bus nuvežta į policijos komisariatą, kur bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

A. Gilevskai pasisekė labiau nei R. Jokubauskaitei – jos sulaikymo ir bandymo suvilioti pareigūnus nenufilmavo televizijos laidos „Farai“ žurnalistai, todėl jos ir patrulių pokalbio visa Lietuva nepamatys. O galėtų – tai būtų puiki prevencinė priemonė, kaip nereikėtų elgtis.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta A. Gilevska, kuriai praėjus maždaug pusvalandžiui po bandymo papirkti patrulius buvo nustatytas 1,6 prom. girtumas, šiandien gailisi dėl tokio savo poelgio – dėl visko ji kaltino tik alkoholį.

Per apklausą policijoje moteris pasakojo, kad tądien apie 14 val. su savo motia išgėrė 0,7 l talpos butelį brendžio, bet sočiai papietavo, todėl vakare jau nesijautė apsvaigusi nuo alkoholio.

„Mamai reikėjo jogurto, tad nutariau nuvažiuoti iki parduotuvės“, – teisinosi ji.

A. Gilevska sakė, kad apsipirkusi atsisėdo į savo automobilį, bet variklio taip ir neužvedė, nes išsigando prie išvažiavimo stovinčio policininkų automobilio.

„Bendraudama su policijos pareigūnu buvau sutrikusi, susijaudinusi, nežinojau, kaip elgtis“, – moteris sakė, kad labai gailisi, jog netinkamai pasielgė, bet esą tuo metu apie tai negalvojo.

Už tai, kad vairavo neblaivi, A. Gilevskai teismas skyrė 650 Eur baudą ir uždraudė 2 metus 6 mėnesius vairuoti bet kokias transporto priemones.