Policija informuoja, kad pastaruoju metu internete pasirodė nemažai informacijos apie tai, kad uostamiesčio I. Simonaitytės gatvėje aktyviai darbuojasi kažkoks vyras, kuris saldainiais ir pinigais į savo namus vilioja mažamečius vaikus.
 
„Pranešame, kad ši tyčia ar netyčia kažkokių asmenų skleidžiama informacija yra klaidinanti. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nėra gavę nė vieno oficialaus gyventojų pareiškimo apie tai, kad jų mažamečiai vaikai būtų nukentėję nuo pedofilų“, - rašoma policijos pranešime.

Anot pareigūnų, gruodžio pabaigoje yra užfiksuotas tik vienos uostamiesčio gyventojos telefoninis pranešimas, jog ji I. Simonaitytės gatvėje matė kažkokį vyrą, kuris kalbėjosi su vaikais ir, jos manymu, buvo įtartinas.

„Nusiųsti policijos patruliai įdėmiai patikrino gautą pranešimą, tačiau jokių įtartinų asmenų nepastebėjo, todėl tyrimas nebuvo pradėtas“, - pažymi policija.

Gyventojus, kurių vaikai patyrė nepažįstamų asmenų seksualinę prievartą, policija prašo raštu kreiptis į artimiausią policijos įstaigą arba pranešti tel. 112 Bendrojo pagalbos centro darbuotojams.