Mažeikiuose gyvenanti moteris internetinėje drabužių tarpusavio prekybos platformoje „Vinted“ surado skelbimą, kuriame kelis tūkstančius kainuojanti garsaus prekės ženklo „SaintLaurent“ rankinė“ buvo parduodama už 500 eurų.

Tokia sėkme apsidžiaugusi moteris nedelsdama pervedė pinigus į nurodytą pardavėjo sąskaitą ir ėmė laukti išsvajotos prekės. Deja, jos taip ir nesulaukė. Moteris buvo kantri ir vis tikėjo pardavėjo kalbomis apie kažkur pasiklydusią, o paskui ir dingusią siuntą.

Po to dar buvo pažadai grąžinti pinigus už dingusią prekę, tačiau ir vėl atsirasdavo priežasčių, dėl kurių mažeikiškės nepasiekdavo neva pervesti pinigai. Tik po kelių mėnesių laukimo moteris susivokė, kad pateko į sukčių pinkles ir kreipėsi į policiją.

Šiaulių apskrities policijos duomenimis, ši moteris – ne vienintelė nukentėjusioji, nutarusi „Vinted“ platformoje įsigyti parduodamų prekių.

Yra daug įvairiausių skelbimų portalų, kuriuose intensyviai darbuojasi sukčiai, siūlydami prekių labai patraukliomis kainomis. Per dvi pastarąsias savaites Šiaulių ir Telšių apskričių policija sulaukė 6 pranešimų apie tai, jog negavo internetu pirktos prekės ir negali atgauti sumokėtų pinigų, nes pardavėjas tapo nepasiekiamas.

Viena Joniškio rajono gyventoja nesulaukė 100 rulonų šieno ir prarado 180 eurų. Šiauliuose gyvenantis vyras, nutaręs internetu apsirūpinti automobilio detalėmis, neteko 4000 eurų, o Telšių gyventoja, pervedusi užstatą už perkamą butą, atsisveikino su 500 eurų, nes pardavėjas iš karto po šios finansinės operacijos tapo nepasiekiamas.

Policija pataria, perkant internetu iš privačių asmenų nepamiršti, kad pardavėju gali apsimesti sukčius, neturintis jokios prekės ir norintis išvilioti jūsų pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją