Gaudynės vyko Elektrėnų sav., prie Panerių kaimo. Policijos patruliai pastebėjo be valstybinių numerių važiuojantį motociklą, jo vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Nuo pareigūnų sprukęs motociklininkas krito ir pateko po tarnybiniu visureigiu.

Po įvykio pasipylė įvairios versijos. Įvykio liudininkais prisistatę asmenys teigė, kad pareigūnai tyčia partrenkė motociklininką. Pareigūnai pateikė vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kad motociklininkas krenta pats.

Filmuota medžiaga iš tarnybinio policijos automobilio:


„Šiandien (gruodžio 2 d., - DELFI past.) pasirašiau tarnybinio patikrinimo išvadą, kurioje konstatuota, kad pareigūnai nepažeidė teisės aktų reikalavimų, todėl atsakomybėn netraukiami. Tačiau matau tam tikrų problemų apsaugant įvykio vietą ir bendraujant su ten buvusiais žmonėmis. Iš to privalome pasimokyti“, - informuoja policijos generalinis komisaras L. Pernavas.

Lietuvos policijos pareigūnų vadovas išsako griežtą poziciją dėl neblaivių pažeidėjų.

„Noriu labai aiškiai pasakyti, kad ir toliau gaudysime neblaivius pažeidėjus, nes jų veiksmai neprognozuojami ir gali sukelti žymiai daugiau skaudžių padarinių“, - savo poziciją išsakė L. Pernavas.

Policijos departamentas praneša, kad tarnybinio patikrinimo metu konstatuotina, kad pareigūnai, reaguodami į vairuotojo nepaklusimą teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, galiojančių teisės aktų reikalavimų nepažeidė, instrukcijos reikalavimus vykdė tinkamai. Pastebėję daromą administracinį teisės pažeidimą (važiuojantį motociklą be valstybinio numerio ženklo), jie turėjo ne tik teisę, bet ir pareigą užkardinti daromą administracinį teisės pažeidimą ir sustabdyti transporto priemonę.

Patikrinimo metu konstatuota, kad pareigūnai, nebandydami turimomis priemonėmis kelti tarnybinio automobilio bei neleisdami to daryti kitiems asmenims, galiojančių teisės aktų reikalavimų nepažeidė.

Susidariusią situaciją įvertino tinkamai ir tuo užkirto kelią kilti didesniam pavojui pažeidėjo sveikatai.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodekse nurodyta, kad policijos pareigūnas tarnybinėje veikloje su asmenimis turi bendrauti mandagiai ir dalykiškai, visose situacijose išlikti santūrus ir taktiškas. Buvo užfiksuota, kad pareigūnai įsivėlė į beprasmius ginčus su asmenimis, norėdami atsakyti į jų replikas ir provokacijas. Tačiau tam įtakos turėjo tai, kad eismo įvykio vietoje buvę asmenys provokavo konfliktą, grasino pareigūnams, pareigūnai buvo streso būsenoje dėl sukelto eismo įvykio.

Šio patikrinimo metu buvo vertinama tik pareigūnų tarnybinė atsakomybė ir veiksmai. Tarnybinio patikrinimo išvada persiųsta į LR generalinę prokuratūra, kur šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalotas žmogus.