Galimai neblaivus jaunuolis užsiropštė ant praėjusį ketvirtadienį oficialiai atidengtos Vyčio skulptūros ir draugų akivaizdoje bandė įsiamžinti.

Vaikino pasirodymas buvo nufilmuotas, todėl pirmadienį policija peržiūrėjus po internetą išplitusį vaizdo įrašą, pradėjo administracinę teiseną dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pareigūnų duomenimis, ant „Laisvės kario“ karstėsi 20-metis kaunietis. Kol kas jaunuolis nėra apklaustas. Policijos pareigūnai viešosios tvarkos trikdytoją geranoriškai ragina prisistatyti į komisariatą. Tokiu atveju, jei paaiškės, kad tai tas pats asmuo, kuris pažeidė viešąją tvarką, vaikinui grės mažesnė administracinė atsakomybė.

Už šį nusižengimą vaikinui gresia administracinė bauda nuo 30 iki 140 eurų.

DELFI primena, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį grupelė jaunuolių laiką leido Kauno pilies kiemelyje. Vienas, galimai nuo alkoholio apsvaigęs vaikinas, nusprendė patikrinti naujai iškilusios skulptūros tvirtumą.

Nors šalia buvę vaikino bičiuliai bandė jį įtikinti, kad taip elgtis nevalia, jaunuolis draugų nepaisė ir užsiropštė ant skulptūros.

Vaizdo įrašą rasite čia.