2023 m. pradžioje, naktį Vilniuje, Parko g., automobilyje BMW 530D, stovėjusiame atokiau nuo gyvenamųjų namų, dėl neaiškių priežasčių įvyko sprogimas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl apysunkės nusikalstamos veikos padarymo. Įvykio vietą apžiūrėję specialistai su kriminalinės žvalgybos pareigūnais surado, užfiksavo ir paėmė nusikalstamos veikos pėdsakus. Jie išsiųsti Kriminalistinių tyrimo centro pareigūnams.

Paaiškėjo, jog į automobilį buvo įmesta galinga petarda. Tyrimą apsunkino tai, kad nukentėjęs mašinos savininkas nebuvo linkęs bendradarbiauti su tyrimą atliekančiais kriminalistais, kadangi pats yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais.

Kriminalinės policijos pareigūnams analizuojant gaunamus duomenis, buvo nustatytas nusikalstamą veiką įvykdęs įtariamasis. Jį sulaikius, paaiškėjo nusikaltimo motyvas.

Nustatyta, kad kilus asmeniniam nesutarimui tarp dviejų draugų, vienas iš jų nusprendė pamokyti kitą – į automobilio saloną įmetė gamyklinę petardą. Kilusių pasekmių nesitikėjo net pats įtariamasis – galingo sprogimo metu išdužo automobilio stiklai, deformavosi kėbulas, o automobilio stoglangis po sprogimo nuskriejo apie 20 metrų.

Ikiteisminis tyrimas baigtas, yra priimtas sprendimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką asmeniui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją