Netikėtas skambutis

Rugsėjo 19-osios rytas 38-nerių metų Telšių gyventojui prasidėjo netikėta žinia. Iš nepažįstamo vyro jis sulaukė telefoninio skambučio su pasiūlymu pigiau įsigyti šiltinimo vatos. Pasiūlymas buvo patrauklus, nes telšiškis remontavo namą, šiltinimo medžiagos buvo reikalingos, o siūlomo pirkinio kaina buvo dvigubai mažesnė.

Kadangi vyras tuo metu buvo išvykęs į kitą miestą, jis sutarė, kad pasiimti šiltinimo vatos nuvažiuotų kaimynas ir uošvis.

Dingo su pinigais

Susitikti buvo sutarta prie vieno prekybos centro, ties įėjimu į prekių išdavimo patalpas. Nepažįstamasis, gavęs 750 eurų, pasakė, kad eina įforminti dokumentų ir dingo iš atvažiavusiųjų akiračio. Po kurio laiko pirkėjai, nesulaukdami vyro grįžtant, sunerimo ir ėmė jo ieškoti. Paaiškėjo, kad toks vyras prekybos centre nedirba.

Policija nustatė įtariamąjį

Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai tuoj pat ėmėsi vaizdo kamerų peržiūros ir nustatė įtariamąjį. 57 metų vyras vietos policijos pareigūnams yra gerai pažįstamas. Jis ne kartą teistas dėl sukčiavimo. Rugsėjo 25 d. jis buvo surastas, jam pateiktas įtarimas dėl sukčiavimo.

Žinomas sukčius

Šiemet tas pats vyras jau buvo pakliuvęs į pareigūnų rankas. Jo pavardė figūruoja dar trijose bylose, susijusiose su sukčiavimu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimu, neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos ir svetimo turto pasisavinimu. Ikiteisminiai tyrimai dėl šių nusikaltimų dar nebaigti.

Apgavo pažįstamą

Birželio 26 d. į policiją kreipėsi Telšių rajone, Rainiuose, gyvenantis vyras ir pranešė, kad jį apgavo jo pažįstamas. Nustatyta, kad tai – tas pats telšiškis.

Įtariamasis, naudodamasis Rainiuose gyvenančio pažįstamo duomenimis, sausio pabaigoje šio vardu atidarė banko sąskaitą. Į šią sąskaitą buvo pervesta ir kredito bendrovės suteikta 3 tūkst. 500 eurų paskola. Apie ją nukentėjusysis sužinojo, tik gavęs kredito kompanijos pranešimą apie skolą.

Pasisavino cisterną

Įtariama, kad sausio pradžioje tas pats telšiškis neteisėtai naudodamasis Degaičiuose gyvenančio vyro sąskaita, pasisavino 1 tūkst. 200 eurų ir jo vardu paėmė septynių tūkst. eurų kreditą.

Rugsėjo 14 d. telšiškio pateikti įtarimai dėl svetimo turto pasisavinimo. Į Telšių rajono policijos komisariatą kreipėsi Pielių kaimo gyventojas. Jis rugpjūčio pradžioje įtariamajam savaitei paskolino savadarbę trijų tonų talpos metalinę cisterną ir jos iki šiol negali atgauti, nes skolininkas tapo nepasiekiamas. Turtinė žala siekia 2000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją