Šiaulių apskrities policija praneša, kad išvydęs atvažiuojančius Reagavimo skyriaus pareigūnus, vairuotojas staiga apsisuko ir paleidęs dūmų debesį, didžiuliu greičiu spruko.

Į per tarnybinio automobilio garsiakalbį išsakytus reikalavimus sustabdyti transporto priemonę vairuotojas nereagavo. Didindamas greitį, jis pavojingai manevravo po visą važiuojamąją kelio dalį, blokavo policijos automobilį ir kėlė pavojų atvažiuojančioms mašinoms.

Ant „Audi“ buvo uždėti išregistruoto „Renault Clio“ valstybiniai numeriai. Kelyje Seda-Pašilė-Ylakiai automobilis pasuko į miško keliuką.

Kadangi bėglys nuvažiavo Skuodo rajono link, apie tai informuoti Skuode dirbantys policijos ekipažai. Jie apie 17 val. „Audi“ surado Skuodo r., miške netoli Barstyčių. Automobilis buvo tuščias ir užrakintas.

Po trijų valandų paaiškėjo vairuotojo tapatybė. 22 metų Mažeikių rajono gyventojas atvyko į Mažeikių rajono policijos komisariatą ir prisipažino vairavęs nuo policijos pareigūnų sprukusią „Audi A4“. To priežastis, anot vaikino, baimė gauti dar vieną nuobaudą.

Tačiau vaikinui iškilo grėsmė ne tik gauti nuobaudą, bet ir prarasti automobilį, nes jis yra nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Mažeikiškis teisės vairuoti nėra įsigijęs.

Nepaisydamas to, jis nuolat sėda prie automobilio vairo ir kelia pavojų aplinkiniams. 2020 m. vasarą tas pats vaikinas Mažeikiuose vairuodamas „VW Golf“ nuvažiavo nuo kelio ir kliudė bei apgadino kelio ženklus.

Pastarąjį kartą vairuojantis jis buvo sulaikytas šių metų spalio 2-ąją. Šiemet tai buvo ne pirmas vaikino susitikimas su policijos pareigūnais. Jam jau paskirta ne viena nuobauda.

Nors teisės vairuoti jis nėra įgijęs, bet ją jau spėjo prarasti iki 2025 m. rugpjūčio mėn. Tai reiškia, kad iki to laiko jis net negalės laikyti egzaminų vairuotojo pažymėjimui įsigyti.

Pradėta administracinė teisena net dėl keturių administracinių nusižengimų: nepaklusimo teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, ant automobilio pritvirtintų kitai transporto priemonei priklausančių numerių, neapdraustos mašinos ir vairavimo be teisių, kai teisė vairuoti atimta ir už tai dar galioja nuobauda. Dėl pastarojo pažeidimo Administracinių nusižengimų kodeksas numato galimybę konfiskuoti transporto priemonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją