Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Vladimiras Sergejevas DELFI sakė, kad įtariant taksisto nužudymu policijos pareigūnai trečiadienį sulaikė tris įtariamuosius.

Dėl įtariamųjų suėmimo prokuroras nusprendė kreiptis į teismą - ketvirtadienį buvo svarstoma, ar jiems skirti griežčiausias kardomąsias priemones.

Du įtariamuosius Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas leido suimti trims mėnesiams, o vieną - mėnesiui.

Sulaikytieji - 19 metų D. S. ir T. Š. bei 20 metų M. U. taip pat įtariami ir kitais nusikaltimais.

Bylos duomenimis, taksistas dingo birželio viduryje, jam priklausantis automobilis „Volkswagen Passat“ birželio 17-ąją buvo rastas sudegintas Kauno rajone, Kačerginės miške.

Kol kas dar nėra aiškūs nužudymo motyvai, tačiau greičiausiai jis buvo apiplėštas. „Dar tiriame kiekvieno sulaikyto prisidėjimo prie nužudymo laipsnį ir pobūdį“, - patikino pareigūnai.

Tiesa, sulaikytieji kol kas nėra linkę prisipažinti ir kaltę bando versti vienas kitam. Vienas įtariamųjų yra anksčiau teistas.

Vilniaus apskrities policija praneša, kad nusikaltimą atskleidė kartu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais.

Liudytojų parodymais bei remiantis įvykio vietų apžiūrų protokolais, birželio 17-osios naktį nuo 0.00 val. iki 4.00 val. (tikslus laikas nenustatytas) Vilniuje, Antakalnio gatvėje esančioje visuomeninio transporto stotelėje, trys Vilniaus apskrities gyventojai įsėdo į taksi automobilį „VW Passat“, priklausantį bendrovei „Kartesa“. Automobilį vairavo 50 metų M. J.

Važiuojant į Vievį, kelyje Vilnius–Kaunas, kilus konfliktui tarp taksi vairuotojo ir keleivių, vienas iš jų pasmaugė taksi vairuotoją, po to ištraukė iš jo kišenės pinigus. Minėti asmenys, veikdami kartu, lavoną nuvežė į Trakų rajono Pastrievio kaimą ir, užkasę šiukšlėmis, paslėpė apleistame ūkiniame pastate.

Tą pačią dieną 5 val. 30 min. įtariamieji, paslėpę nužudytojo kūną, taksi automobiliu nuvyko į Kauno rajono Kačerginės gyvenvietę, kur Kačerginės miško masyve taksi automobilį „VW Passat“ apipylė benzinu ir padegė. Tokiu būdu sunaikino svetimą turtą, priklausantį „Kartesa“, visuotinai pavojingu būdu, padarydami 4 500 Lt materialinę žalą.

Sostinės taksi bendrovėje dirbęs taksi vairuotojas dingo birželį, iš pradžių buvo paskelbta jo paieška, tačiau vėliau radus sudegintą jo automobilį pareigūnai nusprendė, kad vyras galėjo būti nužudytas.