Apie incidentą Delfi jau rašė anksčiau, straipsnį galite rasti čia.

Anot policijos, šių metų balandžio mėn. pradžioje Vilniuje, V. A. Graičiūno g., viename iš ten veikiančių autoservisų, policijos pareigūnai sulaikė asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir jų platinimu.

Tyrimo metu buvo sulaikytas asmuo, kaip įtariama, įsigijęs psichotropinės medžiagos – amfetamino, netrukus buvo sulaikytas ir asmuo pastarajam jas išplatinęs bei jo bendrininkas, galimai padėdavęs platinti narkotines medžiagas. Atliekant ikiteisminį tyrimą, sulaikyti trys asmenys.

Tiriamos nusikalstamos veikos galimas organizatorius ankščiau buvo teistas užsienio valstybėje už nusikaltimus, susijusius su ginklais, šaudmenimis, narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Šaudė į pareigūnus

Sulaikius asmenis ir pradėjus daryti kratą serviso patalpose, ją teko stabdyti, nes prie garažų privažiavę asmenys pradėjo elgtis agresyviai – pakėlę garažo vartus, iškart be jokio perspėjimo iš nenustatytų ginklų pradėjo šaudyti į viduje buvusius policijos pareigūnus. Tuomet policijos pareigūnas panaudojo tarnybinį ginklą, iššaudamas šūvius.

Prie garažo buvę asmenys pradėjo bėgti, tačiau vienas jų buvo sulaikytas. Kiti asmenys pasišalino, tačiau policijos pareigūnams aktyviai vykdant pasišalinusių asmenų paiešką, jie buvo sulaikyti.

Dėl šio fakto atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str. (Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui), kurį atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Kratos pas sulaikytąjį dėl neteisėto narkotinių medžiagų platinimo metu buvo rasta ir paimta apie 1 kg, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino, svarstyklės, priemonės dalinti, fasuoti narkotikus, pneumatiniai šautuvai, šoviniai ir kiti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai.

Paskyrė suėmimą

Dviems sulaikytiems asmenims skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, asmeniui įsigijusiam psichotropinę medžiagą, skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Tyrimo metu nustatyta, kad autoservisas galimai buvo naudojamas kaip vieta platinti psichotropines medžiagas.

Rinkoje atsiradus naujoms psichotropinėms medžiagoms, pvz. „kristalui“, kuris turi panašų poveikį kaip ir amfetaminas, amfetamino paklausa pastaruoju metu sumažėjo ir jį vartoja asmenys, kurie jau nuo seno yra prie jo pripratę ir nenori ar bijo pradėti vartoti jo analogus dėl nenuspėjamo pojūčio ar pasekmių jų pavartojus.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

Abu ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją