Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė Eltai sakė, kad, važiuodami Tunelio gatve, pareigūnai pamatė jiems mojančius asmenis. Tunelio gatvė yra arčiau miesto centro, netoli miesto autobusų ir traukinių stoties.

„Situacija nekasdienė ir iškvietimas nekasdienis. Kaip paaiškėjo, jie mojo tam, kad praneštų apie pastebėtą moterį, kuri galimai pagimdė naujagimį. Taip šįkart buvo pranešta pareigūnams, informacija mus pasiekė. Apie situaciją buvo informuoti medikai, vaiko teisių tarnybos atstovai“, – Eltai sakė policijos atstovė.

Abu paguldyti į Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos kliniką, jų būklė stabili, pavojus gyvybėms negresia, informavo klinikos.​

Pirminiais duomenimis, mergina gyvena Vilniaus apskrityje.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Dalia Drungelienė Eltą informavo, kad vaiko teisių gynėjai gavo pranešimą iš policijos dėl kūdikio, rasto kartu mama.

„Nedelsiant buvo pasirūpinta, kad mažylis ir mama patektų pas medikus, kurie jų sveikata rūpinasi iki šiol. Kol kas su mama dėl jos sveikatos būklės pabendrauti nepavyko, tačiau artimiausiu metu vaiko teisių gynėjai vyks į gydymo įstaigą ir vertins vaiko situaciją. Šiuo metu vaikas yra saugus. Anksčiau šeimai pagalba nebuvo teikta“, – sakė ji.

Policijos departamentas praneša, kad kovo 25 d. 16 val. 38 min. Kaune, apleistame name, rasta moteris (gim. 2003 m.) su naujagimiu.

Moteris paaiškino, kad vakar pagimdė sūnų. Ji teigė, kad neturi mobiliojo ryšio priemonės, todėl negalėjo išsikviesti pagalbos.

Moteris su naujagimiu paguldyti į ligoninę. Policija surinko medžiagą tyrimui dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Tas, kas piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)