Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, gavę informacijos apie neteisėtą veiklą bei atlikę slaptą tyrimą nustatė, kad įtariamieji neteisėtai prekiauja rūbais ir aksesuarais, pažymėtais garsių modelių namų ženklais.

Tam tikslui įtariamieji išsinuomojo patalpas biurų pastate ir jas pritaikė prekybai. Pogrindinės parduotuvės savininkai laikėsi griežtos konspiracijos: prekybos vieta neturėjo jokių iškabų ir nuorodų, joje klientai galėjo apsilankyti tik pagal išankstinį susitarimą. Pirkėjų buvo ieškoma socialiniuose tinkluose bei pagal pažįstamų rekomendacijas.

Suklastoti drabužiai ir aksesuarai buvo pažymėti „Moncler“, „Gucci“, „Hugo Boss“, „Kenzo“, „Dolce & Gabbana“, „Prada“, „Nike“, „Balenciaga“, „Disquared“, „Ralph Lauren“ ir kitais prekių ženklais. Atlikus kratą, paimta daugiau nei 1 300 įvairių drabužių bei aksesuarų, neteisėtai pažymėtų svetimais prekių ženklais.

Žala, padaryta prekių ženklų savininkams, bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu gavus specialisto išvadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją