Delfi jau rašė, kad 20 val. 05 min. paplūdimyje budinti gelbėtojas pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, kad po vandeniu paniręs vyras nebeiškilo į paviršių. 21 val. 20 min. narai ištraukė žmogaus kūną, tai – 25-erių metų kartvelas.

Redakciją pasiekė šio įvykio liudytojų pasakojimai, kad į tragediją iš pradžių dauguma žmonių sureagavo gana abejingai.

Kad tarp pirmos ir antros plūdurų zonos po vandeniu paniręs žmogus nebeišneria pamatė keli jauni poilsiautojai, tačiau aplinkiniai jų pasakojimu paprasčiausiai nepatikėjo.

Tuomet liudytojai nubėgo prašyti budinčių gelbėtojų pagalbos, kurie patys skenduolio nepastebėjo.

Gelbėtojas išplaukė su valtele į liudytojų nurodytą vieta ir nėrė į vandenį, tačiau ten buvo gana gilu, todėl žmogaus jis nepamatė.

Vėliau narai kūną iškėlė iš 3,5 metro gylio.

Padarė viską, ką galėjo

Už gelbėtojus šiame paplūdimyje atsakingos savivaldybės įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, atsakydamas į Delfi klausimus, nurodė, kad gelbėjant skenduolį buvo padaryta viskas, kas įmanoma.

Visgi gelbėtojai tragedijos patys išties nepastebėjo, „Grindos“ atstovas patvirtino, kad apie skenduolį pranešė paplūdimio lankytojai.

„Gelbėtojas nedelsdamas pradėjo gelbėjimo darbus ir iškvietė pastiprinimą iš gretimo paplūdimio bei ugniagesius-gelbėtojus bendruoju pagalbos numeriu 112, – komentavo E. Steponavičius. – Vos gavęs pranešimą apie skęstantį žmogų, gelbėtojas padarė viską, kad išgelbėtų gyvybę: motorine valtimi nedelsdamas pasiekė nelaimės vietą ir pradėjo skendusiojo paiešką nurodytoje vietoje (3-4 m gylyje), iškvietė pastiprinimą iš gretimo Salotės paplūdimio ir tęsė paiešką 15-20 min., kol paiešką perėmė ugniagesiai-gelbėtojai.“

Komentare nurodymo, kad šiuo metu atliekamas vidinis patikrinimas ir ieškoma papildomų priemonių, kurios padėtų išvengti tokių skaudžių nelaimių.

„Pakartotinai instruktuosime gelbėtojus, daugiau dėmesio skirsime prevenciniam darbui, ieškosime galimybių panaudoti technines priemones. Įmonės vadovybė vertina poreikį ir galimybes gelbėtojams suteikti kvalifikuotą psichologinę pagalbą“, – rašė „Grindos“ atstovas.

Jis paminėjo, kad per pastaruosius 4 metus Vilniaus gelbėtojai išgelbėjo 53 skęstančiuosius, atlikdami gaivinimo veiksmus – o tai yra daugiau nei 10 asmenų kasmet. Gelbėtojai vykdo ir prevenciją – drausmina neatsakingai ar neatsargiai besielgiančius asmenis.

Tyrimą, kaip ir kodėl atsitiko ši tragedija, atlieka ir policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)