Apie sukrečiantį įvykį specialiosios tarnybos pranešimą gavo sekmadienį 14.08 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos numeriu 112 paskambinęs praeivis pranešė, kad Vilniaus mieste, K. Donelaičio gatvėje, daugiabučio namo devintame aukšte kilo gaisras.

Liudininkas atskleidė šokiruojančias detales – jis teigė, kad iš degančio buto iššoko vyras, jis sąmoningas, mirksi.

Į įvykio vietą buvo nedelsiant išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Paauglys buvo sąmoningas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, atvykus gelbėtojams, gaisras buvo 9 aukšto bute, prie namo gulėjo pro langą iššokęs žmogus. Jaunuolis buvo sąmoningas, bet nesiorientavo aplinkoje, jį medikai išvežė į ligoninę.

Nupjovus šarvuotų durų spynas, gelbėtojai pateko į butą. Trijų kambarių buto svetainėje (30 m2) degė baldai. Gaisro metu išdegė svetainė ir joje esantys baldai, nuo karščio išdužo svetainės langų stiklai, stipriai aprūko butas. Bute dūmų detektoriaus nebuvo.

Pasirodo, tai, kad pro langą gelbėdamasis iššoko paauglys, buvo sužinota ne iš karto. Į ligoninę (RVUL) atvykusi moteris medikams paaiškino, jog buvo atvežtas jos sūnus, o šiam yra vos 14 metų.

Daugybinius kūno sužalojimus patyręs paauglys pervežtas į Santariškių ligoninės vaikų skyrių.

Dėl įvykio pareigūnai surinko medžiagą pagal LR BK 138 str. 1 d. (nesunkus sveikatos sutrikdymas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją