Trečiadienį Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai kartu su AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojais Kaune, Palemone, šalia geležinkelio bėgių atšakos, pastebėjo du įtartinus vyrus. Jie autokrautuvu iš traukinio vagono kėlė maišius į Latvijoje registruoto vilkiko „Iveco“ puspriekabę.

Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio sąstato vagone gali būti slepiamas nelegalus krovinys.

Abu vyrus VSAT pareigūnai sulaikė. Tai buvo 26-erių Baltarusijos pilietis, turintis Lenkijos išduotą Šengeno vizą, ir 50-ies Latvijos pilietis. Paaiškėjo, kad iškraunamuose maišuose tarp kūrenimui skirtų saulėgrąžų lukštų granulių buvo ir kontrabandinių cigarečių dėžės.

Iš viso maišuose buvo 205 540 pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Queen Menthol“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, yra apie 808 tūkst. eurų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Abu užsieniečius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją