Bylos duomenimis, prieš kelerius metus, 2020 metų pabaigoje, 22-ejų nuteistasis prie įėjimo į vieną Telšių rajone esančią sodų bendriją perdavė 20-mečiui telšiškiui, jau anksčiau nuteistam, 90 vnt. tablečių amfetamino tolimesniam platinimui. Nustatyta, kad kvaišalus perdavęs vyras Telšių rajone, Užgirių miške, užkasė ir taip paslėpė dar kiek daugiau nei 21 gramą amfetamino. Kvaišalus rado tyrimą atlikę policijos pareigūnai.

Praėjusių metų lapkričio 3 d. Telšių apylinkės teismas minėtą 20-metį telšiškį pripažino kaltu pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 259 straipsnio 2 dalį ir 260 straipsnio 1 dalį ir skyrė jam 2 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant 1 metams 6 mėnesiams. Bylos duomenis, nuteistasis įgytas 90 tablečių laikė ir slėpė savo namuose po lova. 22-ejų metų kvaišalus perdavęs vyras pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu buvo išteisintas.

Prokurorė skundė tokį teismo sprendimą ir prašė nuosprendį pakeisti – išteisintą telšiškį pripažinti kaltu dėl kvaišalų platinimo (pagal BK 260 straipsnio 2 dalį) ir patikslinti nuosprendyje nurodytą aplinkybę, kad jaunesnysis nuteistasis psichotropinių medžiagų įgijo būtent iš išteisinto pažįstamojo.

Šiaulių apygardos teismas, pilnai patenkinęs prokurorės apeliacinį skundą, nuteisė anksčiau išteisintą telšiškį dėl psichotropinės medžiagos platinimo ir skyrė jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją