Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Tyrimo metu glaudžiai bendradarbiauta su Lietuvos kriminalinės policijos biuro kolegomis.

Nustatyta, jog prieš mirtį nepilnametis vartojo psichotropines medžiagas, kurios buvo įgytos Kauno mieste. Gautoje specialisto išvadoje nustatyta, kad nepilnamečio mirties priežastis yra apsinuodijimas psichotropinėmis medžiagomis.

Taikant neviešo pobūdžio slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo nustatytas įtariamų asmenų ratas, kurie elektroninėje erdvėje pardavinėjo narkotine ir psichotropines medžiagas, naudodamiesi bendravimo platformos „Telegram“ grupe.

Tyrėjų surinkti duomenys rodo, kad prekiaujama buvo įvairiomis narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Prekyba vyko didžiuosiuose Lietuvos miestuose, už narkotikus buvo mokama kriptovaliuta.

Nustačius pagrindinius įtariamuosius, surengta sulaikymo operacija. Sulaikymai vyko Kaune ir Klaipėdoje. Sulaikyti 4 įtariamieji, gimę 1990, 1998, 1996 bei 1998 metais.

Per kratas įtariamųjų namuose bei konspiracinėse vietose, rastas labai didelis kiekis narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Taip pat sulaikyta didelė psichotropinių medžiagų siunta iš Olandijos. Viso per operaciją konfiskuota apie 10 kilogramų įvairių narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Įtariamiesiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu. Trims įtariamiesiems buvo skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)