Pranešimas apie į tvenkinį įlėkusį automobilį Bendrajame pagalbos centre buvo gautas 01 val. 19 min. Tuo metu buvo pasibaigęs netoliese vykęs renginys, iš kurio skirstėsi jo dalyviai bei žiūrovai.

Prie BMW vairo sėdęs neblaivus vyras (g. 1996 m.), į alkoholio matuoklį įpūtęs 2,41 prom., taip pat keliavo iš šio renginio.

Toli nuvažiuoti jis nespėjo, įveikęs maždaug pusę kilometro nulėkė nuo kelio ir įvažiavo į tvenkinį. Jis pats sugebėjo išsikapanoti, tačiau viduje liko jo žmona (g. 1997 m.) ir dukrytė (g. 2018 m.).

Keista tai, kad greitosios medicinos pagalbos ekipažui iškvietimas perduotas tik 01 val. 40 min. Kodėl tiek laiko užtruko pranešimo perdavimas dar aiškinamasi.

Prašė nekviesti policijos

„To įvykio niekas nematė, ten tuo metu važiavo daug žmonių. Baigėsi renginys. Keista, kad paties įvykio niekas nematė, mistika“, – pasakojo vienas tą vakarą netoliese buvęs vyras.

Kiti Delfi pašnekovai pridūrė, kad kažkas netrukus po nelaimės išgirdo vairuotojo pagalbos šauksmą ir pamatė iš vandens kyšančius automobilio ratus.

„Tada nuėjo signalas, kad kažkas atsitiko. Vyrų buvo stiprių, įšoko į vandenį, atvertė automobilį, išdaužė stiklus ir ištraukė žmones“, – sakė liudininkas.

Beje, užsimenama, kad pirmojo vietoje atsidūrusio žmogaus vairuotojas prašė nekviesti policijos.

Traukti iš vandens BMW atskubėjo maždaug 20 žmonių, dalis jų susipjaustė rankas gelbėdami įstrigusius viduje, o ištraukę ėmė gaivinti mergytę ir jos mamą.

Kiti prižiūrėjo, kad niekas nevažiuotų kaimo keliuku ir netrukdytų atvykti tarnyboms. Pirmieji į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, liudininkai tiksliai neužfiksavo, kiek laiko jie užtruko, tačiau minėjo, kad gelbėtojai vietoje atsidūrė per maždaug 20 minučių.

Po to atvyko policija, o vėliausiai pasirodė greitoji pagalba. Vienas vyras tikino, kad pagal skambutį užfiksavo atvykimo laiką ir gali tvirtai pasakyti, kad jie važiavo maždaug valandą.

„Nesu medikas, bet manau, kad taip“, – svarstė pašnekovas, paklaustas, ar jei pagalba būtų atvykusi greičiau, buvo galima išvengti tragiškų pasekmių.

„Tarnybų darbas buvo tragiškas. Jos žinojo, kad buvo padidinta rizika, nes jie buvo informuoti, kad vyksta renginys. Reakcijos laikas kaip ir turėjo būti padidintas, bet, kaip matome, buvo pamažintas“, – sakė kitas liudininkas.

Turi atvykti per 25 min.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinėje užfiksuota, kad pranešimas apie nelaimę gautas 01 val. 20 min., o atvykusi greitoji pagalba moters ir vaiko mirtį konstatavo 02 val. 22 min.

„Gautas pranešimas, kad į tvenkinį įvažiavo automobilis, viduje žmogus, kitas žmogus traukia skęstantį. Atvykus, vaikas ir moteris jau buvo ištraukti, žmonės darė dirbtinį kvėpavimą, vairuotojas išlipo pats. Ugniagesiai iš tvenkinio ištraukė automobilį „BMW 335“, atjungė akumuliatorių“, – tokias aplinkybes užfiksavo gelbėtojai.

Delfi bandė aiškintis, per kiek tiksliai laiko atvyko medikai. Kaip informavo BPC, pirmasis pranešimas apie įvykį gautas 01 val. 19 min.

Klaipėdos rajono savivaldybės Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Petras Serapinas nurodė, kad pajėgoms informacija perduota 01 val. 40 min., po minutės GMP ekipažas išvyko į įvykio vietą, kur buvo 02 val. 19 min. Atstumas į viena įvykio pusę buvo virš 46 km.

O pajėgas skirstančios Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyr gydytojas sakė, kad Rimvydas Juodviršis sakė, kad jie tik perduoda gautą informaciją. Jis sakė, kad dar aiškinasi, kiek laiko užtruko pranešimo perdavimas, tačiau paminėjo, kad šios informacijos atskleisti vis tiek negalėtų dėl duomenų apsaugos.

R. Juodviršis paminėjo, kad pagal nustatytas tvarkas pagalba mieste į skubius iškvietimus turi atvykti per 15 min., o užmiestyje iki 25 min.

Asociatyvi nuotrauka

„Mes perduodame iškvietimą. Jei jų pajėgų tuo metu nėra, tada siunčiame savo pajėgas. Mes skirstome pajėgas iškvietimo išvykimui, bet kai brigada gauna iškvietimą, jie jau vykdo jį kaip atskira įstaiga, šiuo atveju Gargždai. Tada jau jie žino, kur jie nuvažiavo, ką jie darė, per kiek laiko nuvažiavo“, – pasakojo R. Juodviršis.

Pašnekovas paminėjo, kad laikas gaištamas ir tada, kai žmonės skambina į Bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112, o ne tiesiai Klaipėdos medikams 113 numeriu.

„Tada būna užtrukimas, 112 gauna, aiškinasi, tada skambina mums, dėsto tą patį, čia rezultatai reformos. Skambinant tiesiai mums bent minutė, dvi, o kartais ir daugiau sutaupoma, nes ypač naktį, kaime, sunku rasti, reikia išsiklausinėti“, – kalbėjo jis.

Gresia įkalinimas

Automobilio vairuotojas iškart po įvykio buvo išvežtas į policiją. Delfi dar nesulaukė atsakymo, ar prokuroras prašys suimti įtariamąjį, taip pat, ar jis anksčiau yra teistas ar baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 281 str. Už tai, kai apsvaigęs žmogus sukelia avariją, per kurią miršta žmonės, gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)