Tauragiškiams Martynui Cikui ir Arnestui Benikui reikštus kaltinimus dėl naudojimosi galimai vogtais automobiliais, jų realizavimo ir sukčiavimo teismas atmetė. A.Benikas apkaltintas tik neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu. Išteisintieji neabejoja, kad šitoks teismo verdiktas bus apskųstas.

Trečiadienį Tauragės rajono apylinkės teismo teisėja Gražina Gudžiūnienė, išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, kurioje du tauragiškiai buvo kaltinami vogtų automobilių perpardavimu, priėmė išteisinamąjį nuosprendį. M.Cikas ir A.Benikas išteisinti, „nes nepadarė nusikalstamų veikų, turinčių jiems inkriminuotų nusikaltimų požymių“, – teismo salėje skelbė teisėja.

Abu tauragiškiai buvo kaltinami keturiuose epizoduose: dusyk dėl naudojimosi nusikalstamu būdu įsigytu „Nissan Qashqai“ ir dusyk „Honda CRV“. Jų gynėjai – advokatai Piotras Orlovas ir Romualdas Juščius – įrodinėjo, kad byloje nėra tiesioginių įrodymų, grindžiančių jų ginamųjų kaltę. Vienintelė, J.Juščiaus teigimu, A.Beniko kaltė – netinkamai namuose laikyti šaudmenys.

Paskutiniajame bylos nagrinėjimo posėdyje prokuroras Gintautas Tranelis baigiamojoje kalboje teismui siūlė kaltinamuosius pripažinti kaltais ir nubausti griežtomis bausmėmis. Tąkart prokuroras M.Cikui siūlė 6, o A.Benikui – 5 metų nelaisvės.

Tad nuskambėjus teismo sprendimui kaltinamuosius šioje byloje išteisinti abu tauragiškiai, jų artimieji, dalyvavę teismo salėje, nė nesuabejojo, kad prokuroras tokį teismo sprendimą apskųs. Tai padaryti visi proceso dalyviai gali per 20 dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos.

Skųsti teismo sprendimą gali ir iš dalies išteisintas A.Benikas. Mat jis yra pripažintas kaltu dėl namuose laikyto revolverio ir už tai nubaustas 45 parų areštu. Priminsime, kad vyras išteisintas kitoje baudžiamojoje byloje, kurios nagrinėjimo metu belangėje praleido kone pusantrų metų. Tad žinią apie arešto bausmę A.Benikas pasitiko su šypsena. Paklaustas, ar neketina skųstis dėl nepagrįsto kalinimo tardymo izoliatoriuje, tauragiškis atsakė neigiamai:

– O ką aš laimėčiau? Prisiteisčiau kokius 7 tūkstančius litų. Kas man iš to? Juk advokatams, kelionėms išleisčiau kur kas daugiau. Aš pats tiek galiu sumokėti, kad tik laimėtų teisybė ir už grotų atsirastų tie, kurie iš tikrųjų yra kalti, – sakė iš dalies išteisintas A.Benikas.

Nors šioje byloje nuosprendis M.Cikui buvo išteisinamasis, nuo jo rankų antrankiai nebuvo nusegti – jis atlieka bausmę pagal kaltinamąjį nuosprendį kitoje byloje.