Feisbuko grupėje „Pilaitės gyventojų bendruomenė“ gyventojai jau praeitą savaitę pradėjo dalintis apie brutalius užpuolimus.

„Pilaitėje nebesaugu. Išnešus šiukšles sutemus, Tolminkiemio g. 23/Pajautos kampas, buvau užpulta jauno vyruko. Su treningu, stambaus sudėjimo. Partrenkė ant žemės, smaugė, nežinia, kuo būtų baigęsi, bet mano riksmą išgirdo kaimynai ir išgelbėjo. Ačiū jiems“, – rugsėjo 30 d. paskelbė viena moteris.

Moteris nuo užpuoliko gynėsi kąsdama jam į pirštus.

Policijos suvestinėse užfiksuota, kad Pilaitėje įvykdyti ir dar 2 plėšimai.

Rugsėjo 26 d., apie 19 val. Vydūno gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje nepažįstamasis užpuolė moterį (gimusią 1963 m.).

Užpuolikas pasikėsino atimti rankinę, tačiau moteris sugebėjo apsiginti, o įtariamasis, išsigandęs aplinkinių, paspruko.

Kitą dieną toje pačioje Vydūno gatvėje, prie siuntų terminalo, nepažįstamas asmuo, pastūmęs moterį (gimusią 1997 m.), bandė pavogti mobiliojo ryšio telefoną, o nepavykus to padaryti, atėmė siuntą ir pasišalino.

Vilniaus 5-ojo policijos komisariato viršininkas Povilas Revuckas Delfi teigė, kad plėšimai Vydūno g. yra susiję.

„Įtariamasis yra žinomas, – sako P. Revuckas. Šiuo metu su prokuratūra sprendžiama dėl jo sulaikymo ir ką su juo toliau daryti“.

Dar vienas plėšimas įvykdytas tarp pažįstamų žmonių, jis su pirmais dviem atvejais nesusijęs. Gatvėje buvo užpulta automobiliu važiuojanti pora ir pagrobtas telefonas.

P. Revuckas paaiškino daugiau ir apie Pilaitės gyventojų aptarinėjamą moters užpuolimą Karaliaučiaus g.

„Tai niekaip nesusiję su kitais atvejais. Nukentėjo užsienio šalies pilietė, turinti leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje. Kilo konfliktas dėl šuns, neblaivus šuns savininkas keliais smūgiais sužalojo užsienio pilietę. Ji pareiškimo policijai kol kas neparašė.“

Šie įvykiai buvo plačiai aptarinėjami feisbuko. Vienas gyventojas kreipėsi į visus drąsesnius ir fiziškai pajėgesnius vyrus.

„Pastarųjų šiurpių išpuolių akivaizdoje mūsų rajone negaliu sėdėti rankų sudėjęs ir šį vakarą nusprendžiau išeiti į gatves papatruliuoti, ar neatsiras kokia nauja auka, kuriai skubiai vietoje reiks pagalbos.

To paties daryti kviečiu ir visus kitus, kurie nepabijotų pasirūpinti mūsų gyvenvietės saugumu. Niekam neturėtų būti baisu išeiti į gatves bet kuriuo paros metu ir jokie policijos pareigūnai nebus tokie pat budrūs, kaip vietiniai žmonės“, – rašė jis.

Po įrašais feisbuke pakomentavo policijos atstovas Ramūnas Matonis, informavęs gyventojus, kad plėšikas jau sulaikytas.

„Aiškinamasi, kiek plėšimų jis galėjo įvykdyti, – rašė jis ir pridūrė. – Suprantu gyventojų nerimą, tikėkimės, kad sulaikius plėšiką, rajone bus ramu.“

Vilniaus 5-ojo policijos komisariato viršininkas ragina Pilaitės gyventojus nerengti raganų medžioklės.

„Jeigu tie veiksmai nesuderinti su policija, vienareikšmiškai tai vertinu neigiamai. Tai saugumo jausmo tikrai niekam nesukelia.“

P. Revuckas taip pat skeptiškai vertina bendruomenės feisbuke išsakytą iniciatyvą paskelbti komendanto valandą ir po 19 val. neiti moterims į lauką.

Šiemet Pilaitėje įvykdyti trys plėšimai. Visi – rugsėjo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)