Sostinės pareigūnai skelbia, kad byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, kaltinamasis visiškai prisipažino kaltas, todėl, vadovaujantis LR BK 64 (1) str. paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu – laikyti E. K. nuteistu laisvės atėmimu 8 mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose. Nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.

Anksčiau jau teistas, niekur nedirbantis, neturėdamas teisės vairuoti E. K., vairuodamas girtas ir bandęs pabėgti nuo policijos, ne tik kėlė realų pavojų kitiems eismo dalyviams, bet ir tyčia trenkėsi į du jį persekiojus policijos tarnybinius automobilius ir juo apgadino padarydamas 3 377.42 eurų turtinę žalą.

Teismas konstatavo, kad niekuomet neįgijęs teisės vairuoti, tačiau anksčiau daug kartų baustas administracinėmis baudomis už KET pažeidimus, kaltinamasis sugadino svetimą turtą visuomenei pavojingu būdu: dienos metu, judriame Vilniuje, pavojingai manevravo, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, viršijo greitį, nesilaikė draudžiamų šviesoforo signalų, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų. Dėl to galėjo nukentėti žmonės, padaryta turtinė žala – apgadinti du automobiliai.

Vilniaus apskrities policija pabrėžia, kad ir ateityje panašiais atvejais visuomet bus pradedami ikiteisminiai tyrimai.