Pranešimas apie nelaimę buvo gautas sekmadienį 14.39 val. skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Teigiama, kad Skuodo r., Aleksandrijos sen., Gėsalų k., Mokyklos g., gaisras Gėsalų bendruomenės pastate.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad gaisras nebuvo didelis, degė elektros skydinė, laidai.

Gaisras buvo užgesintas, žmonės nenukentėjo.

Kaip Eltai teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, minėtame pastate, kur kilo gaisras, vyksta balsavimas savivaldos rinkimuose.

„Gaisras lokizuotas, užsidegė antrame buvusios mokyklos aukšte esanti elektros skydinė“, – sakė R. Matonis.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Skuodo, Skuodo r. ir Mažeikių r. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai ir ir Klaipėdos apskrities vyriausiam policijos komisariatui).

Kaip informavo VRK atstovė spaudai I. Ramanavičienė, Gėsalų rinkimų apylinkėje dirba 6 rinkimų komisijos nariai, kilusio gaisro metu apylinkėje rinkėjų nebuvo.

„Mūsų žiniomis, per incidentą niekas nenukentėjo. Rinkimų komisija, iškvietusi ugniagesius, nedelsiant sustabdė apylinkės darbą ir pasirūpino balsavimo biuletenių, išankstinio balsavimo vokų ir kitų rinkimų dokumentų saugumu“, – tvirtino VRK atstovė.

Anot jos, Gėsalų rinkimų apylinkė yra kaimiškoje vietovėje, apylinkės rinkėjų sąraše yra 251 rinkėjas. VRK duomenimis, 60 iš jų sekmadienį jau spėjo pabalsuoti iki kylant gaisrui, dar 5 rinkėjai yra balsavę iš anksto.

Pasak I. Ramanavičienės, užgesinus gaisrą Gėsalų bendruomenės pastate, rinkėjai iš pradžių buvo nukreipiami į kitas rinkimų apylinkes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją