Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai nusprendė, kad su S. Narkevičiumi prieš teismą taip pat turės stoti Ramūnas Dailidė ir Paulius Nižauskas. Jiems pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos sutrikdymo ir kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės žmonių grupę.

Už nusikaltimus, kuriais kaltinami trakiškiai, baudžiamasis įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

S. Narkevičius nepripažįsta jam pareikštų įtarimų – vyras neneigė, kad įsivėlė į konfliktą kavinėje, tačiau aiškino, jog su filipiniečiu įsivėlė tik į žodinį konfliktą ir keletą kartų jį iškeikė necenzūriniais žodžiais.

Narkuša taip pat neigia, jog prieš užsienietį ir jo žmoną – kavinės direktorę Moniką Abraitytę - panaudojo fizinį smurtą.

Bylos duomenimis, S. Narkevičius ir jo bendrai kaltinami dėl įvykių praėjusių metų birželio pabaigoje, kai Trakuose, Vytauto g., kavinėje „Mojo Cafe“ esą sumušė kavinės savininką ir jo žmoną.

Filipinietis ir jo sutuoktinė buvo užpulti, kai atsisakė aptarnauti į kavinę atėjusį, įtariama, neblaivų S. Narkevičių ir jo draugus – maitinimo įstaigos savininkas pareiškė, jog jau baigiasi darbo laikas.

Dėl užsieniečio užpuolimo Filipinų ambasada Užsienio reikalų ministerijai (URM) yra pareiškusi notą.