Kaune vėlų kovo 22 d. vakarą įkaušęs sportininkas be jokios priežasties merginai spyrė į galvą. Sužalotos merginos sesuo „Kauno dienos“ žurnalistei Jurgitai Šakienei pasakojo, kad apie įvykį nukentėjusiai merginai kalbėti vis dar sunku.

Po sportininko smūgio dvidešimtmetei teko dvi savaites gydytis Kauno klinikinės ligoninės Neurologijos skyriuje. Spyrio būta tokio stipraus, kad dvidešimtmetei nustatytas smegenų sutrenkimas, sutrenktas sprandas. Taip pat sužalotas veidas: nosis, lūpa, nuskeltas dantis.

Gydymas iki šiol nebaigtas – jaunai merginai tenka vartoti vaistus, po patirto sukrėtimo medikai perspėjo ir dėl galimos depresijos. Kaip teigė sužalotosios sesuo, po R. Morkevičiaus išpuolio, dvidešimtmetė tapo uždara, beveik niekur neišeina iš namų, nors iki to vakaro ji buvo aktyvi.

Istorijai pasiekus viešumą, R. Morkevičius bandė gintis, kad neva bandė tik perkelti koją merginai per galvą, esą taip jis ją mergino. Po to prasidėjo kalbos, neva jauna mergina siekia pasipelnyti pateikusi istoriją, kad buvo sunkiai sužalota. Tokios kalbos artimuosius skaudina ir pykdo.

Tik praėjus kelioms dienos po įvykių, R. Morkevičius ėmė atgailauti.

Kauno policija tyrimo dėl išpuolio dar nebaigė. Kol kas neaišku, kokia atsakomybė laukia R. Morkevičiaus.

Sportininko karjeroje tai ne pirmas atvejis, kai jis sumuša žmones. Jis baustas pinigine bauda ir dėl chuliganiško elgesio prie pareigūnus.