Per ją, laimei, tik nesunkiai buvo sužaloti du žmonės – L. Š. Prišmonto vairuojamame automobilyje „Ford Focus“sėdėjęs keleivis ir visureigio „Honda CR-V“, į kurį rėžėsi avarijos kaltininko automobilis, vairuotojas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad L. Š. Prišmontą pripažįsta kaltu dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo – baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Rasa Paužaitė nuteistajam skyrė 1 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo 2 metams. Per šį laikotarpį L. Š. Prišmontas negalės išvykti už gyvenamosios vietos (miesto/rajono) ribų be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos leidimo.

Be to, teisėja nutarė vairuotojui skirti baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė 2 metus vairuoti transporto priemones.

„Įvertinus tai, kad L. Š. Prišmontas padarė nusikaltimą naudodamasis specialia teise (vairuodamas transporto priemonę), vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, kas laikytina šiurkščiu KET pažeidimu, anksčiau baustas administracine tvarka už KET pažeidimus, savo veiksmais padarė žalą ne tik kitų asmenų turtui, bet ir sveikatai, todėl jam skirtina baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis teise vairuoti transporto priemones“, – teisėja pažymėjo, kad baudžiamojo poveikio priemonės paskyrimas yra proporcingas ir atitinka teisingumo principą, be to, suteiks kaltinamajam galimybę įvertinti specialios teisės turėjimo naudą ir motyvuos ateityje nepažeidinėti KET.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad eismo įvykį L. Š. Prišmontas padarė praėjusių metų rugsėjo 6 d., 5.33 val., Vilniuje, kai važiuodamas Kalvarijų g.–Konstitucijos pr. sankryžoje nedavė kelio lygiareikšmiu keliu priešinga kryptimi tiesiai važiuojančiam automobiliui ir su juo susidūrė.

Kaltinamasis eismo įvykio metu buvo neblaivus – nustatytas 1,64 prom. girtumas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras pripažino savo kaltę ir teisinosi, kad sankryžoje laiku nepastebėjo automobilio, o kai šį pamatė, stabdyti jau buvo per vėlu.

Su nukentėjusiaisiais L. Š. Prišmontas susitaikė, bet draudimo bendrovei privalės atlyginti 23 tūkst. eurų žalą. Skolos našta vyrą slėgs ilgai – šią sumą jis pažadėjo sumokėti dalimis, kas mėnesį mokėdamas po 400 Eur.

Kartu su L. Š. Prišmontu važiavę draugai patvirtino, kad vairuotojas visą naktį su jais linksminosi bare, tiesa, jie tikino nematę, ar šis vartojo alkoholinius gėrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)