Praėjusį penktadienį 51-ų A. Žilių užklupusi mirtis įžiebė prieštaringų versijų, esą vienas svarbiausių pedofilijos bylos liudytojų nusižudė arba galėjo būti nužudytas.

Tačiau, pasak Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danėliaus, pagal medikų pateiktą išvadą spekuliacijoms bei kokiems nors papildomiems teisėsaugos tyrimams pagrindo nėra.

„Liepos 17 d. A. Žilius buvo atvežtas į vieną Klaipėdos ligoninę dėl lėtinės ligos ir, mūsų duomenimis, liepos 19-ąją dėl tos ligos pačioje ligoninėje numirė. Tad apie kokį nors kriminalą duomenų nėra“, – komentavo G. Danėlius.

A. Žilius plačiai išgarsėjo pedofilijos skandalo metu. D. Kedžio bendražygiui buvo pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo nužudant Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę.

Vėliau įtarimai buvo panaikinti, tačiau byloje juodkrantiškis liko svarbus liudytojas. Prieš daugiau nei 3 metus interviu „Kauno dienai“ A. Žilius tvirtino, kad jo bičiulis negalėjo būti įsipainiojęs į šias žmogžudystes, ir aiškino netikįs oficialia D. Kedžio mirties versija.

„Gražiai padėjo į vietą. Bet kuris taip padarytų, jei reikėtų. Nėra sudėtinga prigirdyti žmogų ir užspausti skrandį, kad jis užspringtų savo turiniu. Nėra problemų. Atsikratė gražiai, tik įdomu, kieno čia ta rankytė plaukuota“, – anuomet kalbėjo vyras.