Moldovos piliečio vairuojamas krovininis automobilis „Mercedes Benz“ su puspriekabe į Raigardo kelio postą atvažiavo vasario 9 d., apie 20 val. vakaro.

Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Moldovą ketinantis gabenti 170 vnt. plastikinių langų krovinį.

„Mercedes Benz“ maršrutas buvo ilgas ir sudėtingas – iš Lietuvos automobilis būtų važiavęs į Lenkiją, Slovakiją, Vengriją ir Rumuniją.

Muitinės pareigūnai mašiną patikrino rentgeno kontrolės sistema. Nors pareigūnams kilo įtarimų, jog prekės gali būti tik maskuotė cigarečių kontrabandai, galutinai tuo įsitikinta tik išardžius keletą langų rėmų.

Rėmų viduje rasta baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ kontrabanda, preliminariais pareigūnų vertinimais vilkiku galimai gabenta apie 400 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 1,65 mln. eurų. Galutinis sulaikytų cigarečių kiekis ir vertė paaiškės tik po sudėtingų langų rėmų ardymo darbų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Vilkiko vairuotojas Kauno apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją