Policijos pareigūnai buvo iškviesti į senjorės Betty Ann Chapman Todd namus, kuriuose ji tą dieną prižiūrėjo 3 savo anūkus (iš viso, moteris turėjo 3 vaikus ir net 13 anūkų).

Atvykę pareigūnai senjorės kieme pamatė šeimos pitbulį, jo kailis ir nasrai buvo ištepti krauju. Gyvūnas elgėsi agresyviai. Tuomet grįžo ir B. A. Chapman Todd sūnus, kurio vaikus senolė ir prižiūrėjo. Jis pareigūnams padėjo nuraminti piktą šunį, o viename iš namo kambarių rado ir velionės kūną. B. A. Chapman Todd prižiūrėjo sūnaus Andrew vaikus, kol jis su žmona buvo išvykęs vakarieniauti.

Vaikai papasakojo, kad šuo staiga pradėjo urgzti ir ėmė artėti jų ir senelės link. Pradžioje B. A. Chapman Todd bandė vaikus apginti, bet jai nepavyko, todėl visus greitai suvarė į kitą kambarį ir uždarė duris. B. A. Chapman Todd mirė nuo plėštinių žaizdų kakle ir stubure.

B. A. Chapman sūnus stebisi tokiu gyvūno elgesiu: „Jis niekada nėra parodęs jokių agresijos požymių. Net miegodavo su vaikais vienoje lovoje“. Veterinarų teigimu, pitbulis taip pasielgė, nes bandė apginti vaikus. O senelė, nors ją šuo žinojo, jam pasirodė tarsi pavojus. Gyvūnas buvo užmigdytas.