Policija praneša, kad buvo patikrintos 47 krovininės transporto priemonės ir 6 autobusai. Nustatyti 4 krovinių transporto priemonių pažeidimai: vairavimas su svetima vairuotojo kortele, vairavimas neužsisegus saugos diržo, birių krovinių vežimas jų neuždengus, vairavimas su pasibaigusiu tachografo galiojimu.

Be to nustatyta dar 15 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Vienas vairuotojas važiuodamas naudojosi mobiliojo ryšio priemone rankomis. Du vairavo neturėdami teisės vairuoti, o vienas iš šių vairuotojų už tokį pažeidimą jau buvo neseniai baustas.

Du vairuotojai turės sumokėti baudą už tai, kad vairavo neužsisegę saugos diržų. Vienai transporto priemonei nebuvo atlikta privalomoji techninė apžiūra. Kitai buvo neleistinai užtamsinti priekiniai šoniniai stiklai.

Net 5 vairuotojai nubausti už kelio ženklų ar ženklinimo taisyklių pažeidimus. Vienas važiavo su svetima vairuotojo kortele.

Policija praneša, kad šiais metais Lietuvoje bus organizuota 10 Europos kelių policijos tinklo ROADPOL suplanuotų priemonių, trys iš jų skirtos krovininių automobilių ir autobusų kontrolei.

Pernai vasario 13–19 dienomis Lietuvoje buvo patikrinta daugiau nei 2 890 transporto priemonių, iš jų 84 proc. – krovininiai automobiliai. Tarp patikrintų transporto priemonių – 27 proc., kurios įregistruotos užsienio šalyse. Išaiškinti 123 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 56 proc. jų padarė Lietuvoje įregistruotų transporto priemonių vairuotojai.

Gegužės 8–14 dienomis buvo patikrinta daugiau nei 4 320 transporto priemonių, iš jų 88 proc. – krovininiai automobiliai. Tarp patikrintų transporto priemonių 51 proc., kurios įregistruotos užsienio šalyse. Išaiškinti 222 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 70 proc. jų padarė Lietuvoje įregistruotų transporto priemonių vairuotojai.

Lapkričio 6–12 dienomis pareigūnai patikrino daugiau nei 5 500 transporto priemonių, tarp jų krovininių automobilių – 92 proc. Užsienio šalyse įregistruotos transporto priemonės sudarė 35 proc. patikrintųjų. Iš viso išaiškinti 199 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 68 proc. jų padarė Lietuvoje įregistruotų transporto priemonių vairuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją